Stillehavsøsters: Fra pest og plage til delikatesse

Stillehavsøsters: Fra pest og plage til delikatesse

Stillehavsøsters: Fra pest og plage til delikatesse 1440 1440 Smak av kysten

Tirsdag 12.oktober samlet vi sjømatbransjen i Kristiansand til fagsamling på stillehavsøsters

I Smak av kysten jobber vi kontinuerlig med å legge til rette for økt bruk av nye ressurser i havet. Denne uken var det stillehavsøstersen som sto for tur, når vi samlet restauranter, fiskehandlere, produsenter og grossister på Hos Moi i Kristiansand, for å utforske mulighetene vi har med denne arten.

Kjøkkensjef på Under, Nicolai Ellitsgaard Pedersen, demonstrerte fantastiske retter for oss på stillehavsøsters, og Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet øste av sin kunnskap. Vi fikk også lære mer om høsting og arbeidet som gjøres med behandlingen av skjellene fra produsentene Arnevik Gård Skjell og Norwegian Shores. Og vi fikk høre mer om hvilke muligheter levendelagring gir fra produsenten Scalmarin, gjennom samarbeidsprosjektet de har med Restaurant Under.

Takk til alle som kom på samlingen! Og takk til Blått Kompetansesenter Sør som støtter oss i arbeidet. Fagsamlingen var første del av en satsning på lite brukte arter på Sørlandet. Om du ønsker å holdes oppdatert på fremtidige samlinger i Kristiansand, ta gjerne kontakt med prosjektleder, Amanda Bahl på amanda@matarena.no.