Sjømatens dag 12.juni

Sjømatens dag 12.juni

Sjømatens dag 12.juni 2560 1440 Smak av kysten

Vi feirer at sommeren er her med noen av de beste råvarene fra havet.

Nå er makrellen, brosmen og lysingen på sitt aller beste. Fra 12.-13. juni setter flere av restaurantene i Smak av kysten-nettverket akkurat disse råvarene på menyen, og gir deg en ekte smak av sommer og sol. Sjømatens dag er startskuddet for sesongkampanjen som strekker seg over hele året. I denne kampanjen løfter fiskehandlere og restauranter i nettverket frem de ulike sesongene i havet. For hver årstid – altså sommer, høst, vinter og vår – løfter vi frem tre forskjellige arter. For sommersesongen er det makrell, brosme og lysing som er i fokus. Artene og sesongene blir markedsført i fiskehandlene i nettverket, og gjennom menyer og arrangement på restaurantene.


Her er oversikten over tilbudene hos Smak av kysten-medlemmene i forbindelse med Sjømatens dag. Bestill bord direkte på restaurantene og bli med ut for å feire sommersesongen på restaurant!

Spisekroken: 3-retters meny med makrell, brosme og lysing.

Spisekroken Straume: Middagsevent med sanker Svein Egenberg og siderprodusent Olav Bleie fra Alde Sider

Restaurant 1877: Flerretters meny med lysing og makrell.

Cornelius Sjømatrestaurant: Meny med makrell, lysing og brosme med skalldyrs velouté.

FISH ME: Ovnsgrillet brosme med ertepuré, stekte grønnsaker og bakte poteter, toppet med bacon- og kaperssaus. 250kr. Ovnsbakt lysingfilet med søtpotetpuré og stekte rotgrønnsaker. Sitron- og dillsaus. 250kr. Urtefylt helgrillet makrell med salat og sennepspoteter. 190kr.

Fjellskål: Har både brosme, lysing og makrell på menyen i deres nyåpnede restaurant.

Bar Amundsen:
Grillet makrell med agurkurt-emulsjon, nypotetsalat og selvdyrket reddik. Pannestekt brosme med selvdyrket jordskokk og fargerøtter. Ovnsbakt lysing med grønnkål og mizunsalat fra hagen. Pris per rett: 199 kr.

Kippers Bar & Kafe USF: Sprøstekt makrell med brent sommerkål, urtepotetsalat, brunet smør og grillet sitron. Pris: 199 kr.

Colonialen 44: 4-retters meny fra havet.

Colonialen Matbar: Griller makrell og sjøkreps i bakgården. Her blir det sol og sommer, grillet makrell med potet, rømme og flatbrød 🔥

Colonialen Kranen: «Sjømat i sesong»- tallerken og grillevent 🔥
Makrell i tomat: Kaldrøkt makrell, asparges, sjøvann og surdeig.
Grillet brosme: Misoglaze, mandelpuré og dampet nykål.
Lysing hode: Potet skum, reke pulver.

Logehaven/Wesselstuen Restaurant: Har makrell og lysing på menyen: Pannestekt makrell hjertesalat, agurk og dill. Lysing som plukkfisk og suppe, og som fritert med tang panering.

Ansnes Brygger: Serverer lysing for å feire sjømatens dag.

Fisketorget i Stavanger:
Hovedrett fra kl.11:00-20:00: Dagens fangst (brosme/lysing). Serveres med variasjon på rotfrukter, kål og luftig hvitvinssaus.
Forrett fra kl.17:00 Syltet makrell med posjert eggehvite, blåskjellsaus, gressløkolje og spirer fra Rogaland.

Kviknes Hotel: 3-retters sjømatmeny med lokale smaker.

Enhjørningen: Ovnsbakt lysing med saus av IPA fra Lysefjorden Mikrobryggeri og honningkløverost fra Myrdal Gard, ost frå Tysnes. «Dagens fangst» med brosme og makrell.

26 North – Bergen (Nb! 13.juni): Grillet makrell servert på en eng av ville vekster fra fjellene rundt Bergen. Brent brosme serveres med Jordskokk espuma, løkvinagrette med brunet smør, stekt grønnkål, beurre blanc og bakt potet. Is & sorbet med friske bær til dessert.

Her kan du handle råvarene for å feire Sjømatens dag hjemme:

Hamar: Knutstad & Holen A/S
Stavanger: Fisketorget i Stavanger
Bergen: Fisketorget i BergenFjellskål & FISH ME
Tromsø: Dragøy Kystens Mathus As & Dragøy Jekta – fisk og skalldyr
Sarpsborg: Gla’laksen As
Kristiansand: Reinhartsen
Sandefjord: Brødrene Berggren
Oslo: Vulkanfisk
Risør: Risør Fiskemottak As

 

Kampanjen er laget i samarbeid med 3 i uka. Takk til Norges Sjømatråd, Domstein Sjømat og Lerøy Seafood for støtte til kampanjen.