Torsk med soltørket tomat-pesto og jordskokk- og sellerirot- pure

Torsk med soltørket tomat-pesto og jordskokk- og sellerirot- pure

Torsk med soltørket tomat-pesto og jordskokk- og sellerirot- pure 654 804 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Torsk med soltørket tomat-pesto og jordskokk- og sellerirot- pure
Serveres med gulrot, blomkål, brunet smør, syltet løk og småpotet
Sturle Andersen, Fjordtind hotel i Hardanger

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Torsk med soltørket tomat-pesto og jordskokk- og sellerirot- pure

Middag

Medium

Ingredienser

Soltørkede tomat pesto:
  • 80g Soltørkede tomat
  • Halv potte med basilikum
  • 4 ss pinjekjerner
  • 2dl olivenolje
  • 20g parmesan
  • Smak  til med salt pepper
Jordskokk og Sellerirotpure:
  • 3 Jordskokk
  • Halvt hode med selleri
  • Halv liter med melk
  • 2 ss smør

Grønnsaker, poteter og brunt smør:

  • Gulerøtter
  • Brokkoli
  • Små poteter
  • olje til steking
  • 5 ss smør
Sylte lake:
  • 5dl vann
  • 2,5dl sukker
  • 1dl vann

Fisk:

  • 150 g hvit fisk per person

Slik gjør du

Soltørkede tomatpesto:

  • Ha pinjekjerner i en pann, rist de til en gylden farger. Bland alt samme kjør med en stavmikser eller foodprosessor.

Jordskokk- og sellerirotpure:

  • Skrell jordskokk og sellerirot
  • Kutt i småbiter legg i panne og kok det på lav varme med melk.
  • Kok til jordskokk og selleriroten er myke.
  • Sil av melken,  ta vare på melken.
  • Kjør Jordskokk og Sellerirot med en stavmikser eller foodprosessor.  Ha oppi smøret  og spe på med melk til du får en glatt puré.  Smak til med salt og pepper.

Grønnsaker, poteter og brunt smør:

  • Skrell gulrot og kutt i ønskelig størrelse, varm opp en kjele med vann. Kok gulrot i ca 6 minutter,  kutt brokkoli i buketter og kokes ca 4 minutter.
  • Gjerne skrell brokkoli stilken og bruk til pynt.
  • Kjøl ned gulrot og brokkolien når de er ferdig kokt.
  • Kok småpotet i ca 25 – 30 minutter. Stikk en kniv i poteten, når poteten glir av kniven er den ferdig.
  • Varm en stekepanne med olje.
  • Ha potetene, gulrot og brokkolien oppi og stek til de får en gylden farge.
  • Ha smør i en liten panne, la det stå på lav varme til du får en gylden farge.

Sylte lake:

  • Bland alt sammen og kok opp.
  • Ta kjelen av platen når det koker.
  • Ha løken oppi og la den ligge der i ca 1 time.
  • Restene kan du godt legge i ett glass med lokk og bruke om igjen.

Fisk:

  • Kutt fisken i 150g størrelse. Stekes på 150°c i ovnen i ca  12 minutter.
  • Dander på en tallerken og det er klart til å serveres