Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy
med dillhollandaise, og syltede og grillede grønnsaker
Reinhartsen i Kristiansand, Anne og Philip, Marcus
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy
Ingredienser
- Glassvar
- Sukkertang
- Blære tang
- Salat tang
- Gulrot
- Kepaløk
- Vårløk
- Rødløk
- Ørret rogn
- Dijonsennep
- Sitron
- Dill
- Solsikkes olje
- Salt
- Pepper
- Eddik
- Smør
- Salt/pepper
Dillolje
- 2dl solsikkeolje
- 1bunt dill
Dill hollandaise
- 1ss Dijon
- 1 skvis sitron
- 3dl klarna smør
- 1dl dillolje
Syltet gulrot
- 1del vann
- 1del eddik
- 1del salt
- 1stk gulrot
Slik gjør du
- Stek kepaløk & vårløk i pannen.
- Tork sukker tang & salat tang til sprø
- Sylt gulerøtter
- Skåld blær tang & gulrot & rødløk i kokende vann, fjern etter et kort intervall og dypp i isvann eller legg under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen
- Bland sammen ingrediensene til Dillolje
- Lag dill hollandaise
- Glassvar skal sprø stek i panna og salt etter din smak.
- Når alle tingene er ferdig kan du anrette de på en tallerken