Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy

Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy

Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy 2062 2560 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy
med dillhollandaise, og syltede og grillede grønnsaker
Reinhartsen i Kristiansand, Anne og Philip, Marcus

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Sprøstekt glassvar-filet med tang fra Flekkerøy

Middag

Medium

Ingredienser

  • Glassvar
  • Sukkertang
  • Blære tang
  • Salat tang
  • Gulrot
  • Kepaløk
  • Vårløk
  • Rødløk
  • Ørret rogn
  • Dijonsennep
  • Sitron
  • Dill
  • Solsikkes olje
  • Salt
  • Pepper
  • Eddik
  • Smør
  • Salt/pepper

Dillolje

  • 2dl solsikkeolje
  • 1bunt dill

Dill hollandaise

  • 1ss Dijon
  • 1 skvis sitron
  • 3dl klarna smør
  • 1dl dillolje

Syltet gulrot

  • 1del vann
  • 1del eddik
  • 1del salt
  • 1stk gulrot

 

Slik gjør du

  1. Stek kepaløk & vårløk i pannen.
  2. Tork sukker tang & salat tang til sprø
  3. Sylt gulerøtter
  4. Skåld blær tang & gulrot & rødløk i kokende vann, fjern etter et kort intervall og dypp i isvann eller legg under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen
  5. Bland sammen ingrediensene til Dillolje
  6. Lag dill hollandaise
  7. Glassvar skal sprø stek i panna og salt etter din smak.
  8. Når alle tingene er ferdig kan du anrette de på en tallerken