Pannestekt lange

Pannestekt lange

Pannestekt lange 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Pannestekt lange
med jordskokkpuré og trøffel
Laget av Biologen Herdla

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Pannestekt lange

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 4 porsjonsstykker lange (ca. 150-200g hver)
  • Salt og pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør

Jordskokkpuréen:

  • 500g jordskokker, skrelt og kuttet i terninger
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • Salt og pepper

Trøffelsaus:

  • 1 ss smør
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kylling- eller fiskebuljong
  • 1 dl kremfløte
  • 1-2 ts trøffelolje (eller fersk trøffel, finhakket)
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Jordskokkpuré: Kok jordskokkterningene i en kjele med vann til de er myke, omtrent 15-20 minutter. Drenér og mos dem sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Hold varm.

Trøffelsaus: Smelt smør i en liten kjele og tilsett finhakket sjalottløk. Stek til den er myk, og tilsett deretter hvitvin. La det koke inn til omtrent halvparten. Tilsett buljong og fløte, og kok inn til sausen har en god konsistens. Tilsett trøffelolje eller fersk trøffel, og smak til med salt og pepper.

Lange: Forvarm en stekepanne på middels-høy varme med olivenolje og smør. Krydre langefiletene med salt og pepper, og stek dem i pannen i 3-4 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.

Servering: Plasser en god mengde jordskokkpuré på hver tallerken, legg en langefilet oppå og hell litt trøffelsaus over. Server umiddelbart.

Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no