Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
- 4 porsjonsstykker lange (ca. 150-200g hver)
- Salt og pepper
- 2 ss olivenolje
- 2 ss smør
Jordskokkpuréen:
- 500g jordskokker, skrelt og kuttet i terninger
- 2 ss smør
- 1 dl kremfløte
- Salt og pepper
Trøffelsaus:
- 1 ss smør
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 1 dl hvitvin
- 2 dl kylling- eller fiskebuljong
- 1 dl kremfløte
- 1-2 ts trøffelolje (eller fersk trøffel, finhakket)
- Salt og pepper
Slik gjør du
Jordskokkpuré: Kok jordskokkterningene i en kjele med vann til de er myke, omtrent 15-20 minutter. Drenér og mos dem sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
Trøffelsaus: Smelt smør i en liten kjele og tilsett finhakket sjalottløk. Stek til den er myk, og tilsett deretter hvitvin. La det koke inn til omtrent halvparten. Tilsett buljong og fløte, og kok inn til sausen har en god konsistens. Tilsett trøffelolje eller fersk trøffel, og smak til med salt og pepper.
Lange: Forvarm en stekepanne på middels-høy varme med olivenolje og smør. Krydre langefiletene med salt og pepper, og stek dem i pannen i 3-4 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.
Servering: Plasser en god mengde jordskokkpuré på hver tallerken, legg en langefilet oppå og hell litt trøffelsaus over. Server umiddelbart.
Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no