Pannestekt hysefilet

Pannestekt hysefilet

Pannestekt hysefilet 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Pannesteikt hysefilet med marinerte grønnsaker og soya saus
Server gjerne med grillet hjertesalat og jordskokkchips
Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef på Gloppen Hotell

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Pannesteikt hysefilet med marinerte grønnsaker og soya saus

Middag

Middels

30min

Ingredienser

  • 150 g fisk pr pers
  • Smør
  • 1 eple
  • 6 sukkererter
  • ½ agurk
  • 2 sitroner
  • Olivenolje
  • Solsikkeolje
  • 2 dl sukker
  • En bunt persille
  • ½ dl eplemost
  • 5 ss revet ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket pepperrot
  • ½ rød chili
  • 2,5 dl soyasaus
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 lime

Slik gjør du

  1. Kutt 1 skallfritt eple og 6 sukkererter i tynne skiver
  2. Del agurken i 2, ta bort innmaten og kutt i halvmåner. Bland med eple og sukkererter.
  3. Lag marinaden: Bland saft av 1 sitron, 2 ts sukker, 2 ss hakket persille og eplemost, og hell over grønnsakene
  4. Lag så soyasaus. Ha ingefær, pepperrot, hakket hvitløk, hakket chili, og saft og skall av 1 sitron i en kjele
  5. Tilsett 1,5 dl sukker og soyasaus, og varm opp. Sausen skal ikke koke.
  6. Når sukker har løst seg opp, ta kjelen av platen og kjøl ned
  7. Bland så inn juice fra 1 lime, ½ dl solsikkeolje og hakket koriander
  8. Stek fiskestykkene i varm stekepanne med solsikkeolje
  9. Tilsett 1 ss smør og øs smør over fisken mens den steker den ferdig
  10. Smak til med salt og pepper