Posjert lysing

Posjert lysing

Posjert lysing 1283 899 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Posjert lysing med pannestekt spisskål, blomkålsalat, og fløtesaus med brunet smør
Lokal sjømat
Liliana Haaland, kjøkkensjef på Marg & Bein

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Posjert lysing med pannestekt spisskål, blomkålsalat, og fløtesaus med brunet smør

Smårett

Middels

30min

Ingredienser

  • 4 porsjoner lysing á 120g
  • 1 spisskål
  • ½ blomkål
  • Gressløk
  • Solsikkeolje
  • 150g usaltet smør
  • Salt
  • Vann
  • 4 dl fløte
  • Eplesidereddik

Slik gjør du

  1. Sett en middels stor kjele med vann på kok. Ha i 4 ss salt og vent til vannet har kokt opp. Når vannet koker, sett kjelen på lav temperatur. Legg i fisken og la det trekke i 4 min. Ta fisken forsiktig opp av vannet og legg stykkene på papir.
  2. Del spisskålen i fire og stek i stekepanne på høy temperatur. Når kålen er brun, snu stykket og stek videre på andre siden. Når begge sidene er godt karamellisert, tilsetter du 2 ss usaltet smør og setter ned temperaturen. La kålen kose seg i smøret i ca. 10 min. Ta kålen ut av pannen og legg stykkene over på papir for at stekefettet skal renne av.
  3. Kutt blomkålen i tynne skiver og ha det over i en bolle. Dyss over litt havsalt, olje, pepper, solsikkeolje og finkuttet gressløk. Bland ingrediensene forsiktig sammen. Smelt 100g usaltet mør i en kjele og kok til smøret blir gyllent. Ha i fløte og kok til redusert tykkelse. Når sausen blir tykkere, smaker du til med salt og litt eddik.