Pannestekt brosme med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme
Lokal sjømat
Liliana Haaland, kjøkkensjef på Marg & Bein
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Pannestekt brosme med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme
Ingredienser
- 4 porsjoner brosmefilet á 120g
- Solsikkeolje
- 2 ss usaltet smør
- 4 stilker timian
- 1 stk stor gulrot
- 1 boks seterrømme
- Salt
- Pepper
- Eplesidereddik
- Dill
- Gressløk
- 2 stk hjerte salat
Slik gjør du
- Dryss salt på brosmen på begge sider. Stek fisken på høy varme i ca 1,5 min eller til fisken får en fint karamellisert farge. Tilsett 2 ss smør og timian, og snu så fisken. La fisken steke 2 min til, og ta fisken av fra pannen. Legg fiskestykkene på brett med papir så de får renne av seg.
- Skrell gulrot, og bruk deretter potetskrelleren til å kutte gulroten i fine strimler. Bland så inn salt, pepper og litt eplesidereddik sammen med gulrotstrimlene. Pisk seterrømme i en bolle til rømmen blir stiv. Tilsett kuttet dill og gressløk, bland sammen og smak til med salt, pepper og eddik. Server i blader av hjertesalat.