Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
- 4 hele sjøkreps, delt i to på langs
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 sitron, delt i fire
Kantarellsaus:
- 200g kantareller, rengjort og hakket
- 2 ss smør
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 1 dl kremfløte
- Salt og pepper
- En klype timian eller rosmarin (valgfritt)
Slik gjør du
Forbered sjøkrepsen: Vask sjøkrepsen og del dem i to på langs. Pensle med olivenolje, og dryss over salt, pepper og finhakket hvitløk.
Forbered ovnen: Varm opp til 200 grader.
Legg sjøkrepsen med skallsiden ned i den varme ovnen. La dem ligge i 4-7 min, avhengig av størelse.
Lag kantarellsausen: Smelt smøret i en panne over middels varme. Tilsett finhakket sjalottløk og stek til den er myk. Tilsett kantarellene og stek i 5-7 minutter til de er gylne. Tilsett fløte, salt, og pepper, og la sausen småkoke til den tykner. Tilsett timian eller rosmarin, om du ønsker.
Servering: Plasser den grillede sjøkrepsen på en tallerken og hell litt kantarellsaus over. Server med en sitronbåt på siden for ekstra smak.
Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no