Krabberøre på toast
med urter, vårløk og agurk
Frederic Klev fra Domstein Sjømat for Gla'laksen-Gla'Kalven
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Krabberøre på toast
Ingredienser
- 1 l majones
- 3 ss bakt hvitløkspure (kan kjøpes på butikken eller lage selv ved å putte hel hvitløk i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Klem ut innholdet – så har du ferdig hvitløkspuré).
- 1 pk meierismør som du klarner (nb. sedimentene skal brukes)
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 ss sitron
- 1 ss salt
- 2 ts pepper
- 1 kg krabbekjøtt
Tilbehør:
- Urter
- Vårløk
- Agurk
- Toastet surdeigsbrød
Slik gjør du
Gla’laksen og Domstein Sjømat har laget en utrolig lekker oppskrift til deg med håndrensede krabbeskjell fra Hvaler-krabbe. Med denne friske salaten får du en smak av sommer hele året.
Dette er en stor oppskrift, beregnet for mange personer. Perfekt til store selskap eller hele slekten på besøk. Men, skal du kun lage til 4 personer anbefaler vi å dele oppskriften på 4.
Slik går du frem:
- Bland majones med alt utenom krabben, tilsett 3 ss brunet smør-sedimenter (det som ligger igjen i bunnen ved klarningen av smøret).
- Smak evt til majonesen med litt mer syre eller salt om nødvendig
- Når majonesen er ferdig vender du forsiktig krabbekjøttet inn med majonesen.
- Surdeigsbrødet toaster du i pannen med det klarnede smøret. Legg på krabbesalat, og topp gjerne med litt finkuttede friske urter.