Krabberøre på surdeigstoast

Krabberøre på surdeigstoast

Krabberøre på surdeigstoast 1920 2560 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Krabberøre på toast
med urter, vårløk og agurk
Frederic Klev fra Domstein Sjømat for Gla'laksen-Gla'Kalven

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Krabberøre på toast

Lunsj / Middag

Easy

Ingredienser

  • 1 l majones
  • 3 ss bakt hvitløkspure (kan kjøpes på butikken eller lage selv ved å putte hel hvitløk i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Klem ut innholdet – så har du ferdig hvitløkspuré).
  • 1 pk meierismør som du klarner (nb. sedimentene skal brukes)
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sitron
  • 1 ss salt
  • 2 ts pepper
  • 1 kg krabbekjøtt

Tilbehør:

  • Urter
  • Vårløk
  • Agurk
  • Toastet surdeigsbrød

Slik gjør du

Gla’laksen og Domstein Sjømat har laget en utrolig lekker oppskrift til deg med håndrensede krabbeskjell fra Hvaler-krabbe. Med denne friske salaten får du en smak av sommer hele året.

Dette er en stor oppskrift, beregnet for mange personer. Perfekt til store selskap eller hele slekten på besøk. Men, skal du kun lage til 4 personer anbefaler vi å dele oppskriften på 4.

Slik går du frem:

  • Bland majones med alt utenom krabben, tilsett 3 ss brunet smør-sedimenter (det som ligger igjen i bunnen ved klarningen av smøret).
  • Smak evt til majonesen med litt mer syre eller salt om nødvendig
  • Når majonesen er ferdig vender du forsiktig krabbekjøttet inn med majonesen.
  • Surdeigsbrødet toaster du i pannen med det klarnede smøret. Legg på krabbesalat, og topp gjerne med litt finkuttede friske urter.