Kamskjell i egen juice
med nydelige ferske urter
Karl Erik Pallesen, Fisketorget i Stavanger
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Kamskjell i egen juice
Ingredienser
Til 4 forretter:
- 4 hele kamskjell
- Meierismør
- ½ sitron
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss sherryeddik
- Smaksnøytral olje
- 1 ss soyaolje
- Gressløk
- Rosmarin
- Eventuelt oxalis
Slik gjør du
- Rens kamskjellene. Her skal vi bruke det meste, så ikke kast kappen. Fjern den sorte «klumpen», fra rognen og kappen, og skyll muskel og kappe godt i iskaldt vann. Legg kamskjellet over på en klut for å tørke bort overflødig væske.
- Sett en stekepanne på høy temperatur, og tilsett 1 ss solsikkeolje, kappen og rognen. Brun dette godt. Tilsett så 80 g smør og brun videre til det skummer. Hell i sherryeddik, sitronsaft, 1 dl vann og soya. og kok til sausen tykner.
- Tilsett litt olje i en ny stekepanne. Start med å brune skjellene med den bredeste flaten ned, og la dem steke i 3 minutter. Deretter tilsetter du 2 ss smør og 2 knuste hvitløksfedd. Øs smøret over kamskjellene i ca. 2 min før du snur dem.
- Snitt opp gressløk og noen stilker av oxalis, og tilsett dette i sausen.
- Anrett skjellet i skjellbunnen eller i en liten skål og topp med saus. Til slutt legger du noen oxalisblader på toppen. Har du ikke oxalis kan du ventuelt bruke gressløk eller kjørvel.