Kamskjell i egen juice

Kamskjell i egen juice

Kamskjell i egen juice 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Kamskjell i egen juice
med nydelige ferske urter
Karl Erik Pallesen, Fisketorget i Stavanger

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Kamskjell i egen juice

Smårett

Middels

30min

Ingredienser

Til 4 forretter:

  • 4 hele kamskjell
  • Meierismør
  • ½ sitron
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss sherryeddik
  • Smaksnøytral olje
  • 1 ss soyaolje
  • Gressløk
  • Rosmarin
  • Eventuelt oxalis

Slik gjør du

  1. Rens kamskjellene. Her skal vi bruke det meste, så ikke kast kappen. Fjern den sorte «klumpen», fra rognen og kappen, og skyll muskel og kappe godt i iskaldt vann. Legg kamskjellet over på en klut for å tørke bort overflødig væske.
  2. Sett en stekepanne på høy temperatur, og tilsett 1 ss solsikkeolje, kappen og rognen. Brun dette godt. Tilsett så 80 g smør og brun videre til det skummer. Hell i sherryeddik, sitronsaft, 1 dl vann og soya. og kok til sausen tykner.
  3. Tilsett litt olje i en ny stekepanne. Start med å brune skjellene med den bredeste flaten ned, og la dem steke i 3 minutter. Deretter tilsetter du 2 ss smør og 2 knuste hvitløksfedd. Øs smøret over kamskjellene i ca. 2 min før du snur dem.
  4. Snitt opp gressløk og noen stilker av oxalis, og tilsett dette i sausen.
  5. Anrett skjellet i skjellbunnen eller i en liten skål og topp med saus. Til slutt legger du noen oxalisblader på toppen. Har du ikke oxalis kan du ventuelt bruke gressløk eller kjørvel.