Grillet smørflyndre, tomatsalat, «byggotto» med spinat og urtedressing
Lokal sjømat
Liliana Haaland, kjøkkensjef på Marg & Bein
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Grillet smørflyndre, tomatsalat, «byggotto» med spinat og urtedressing
Ingredienser
- 3 stk smørflyndre
- 200g byggryn
- 3 never med spinat
- 3 dl fløte
- Usaltet smør
- 16 stk småtomater
- Salt
- Pepper
- Solsikkeolje
- Eplesidereddik
- Persille
- Gressløk
Slik gjør du
- Rens og kutt smørflyndren i ønskede porsjoner. Dryss litt salt på begge sider. Sett inn grillspydene i porsjonsstykkene. Grill spydene 3 min på hver side. Ta fisken av grillen og la stykkene hvile 1 min før servering.
- Kok byggryn i vann og salt til de er nesten ferdig. Tilsett smør og fløte, og la det koke til byggrynene er helt ferdig. Tilsett spinat og smak til med salt, pepper og eddik.
- Kutt tomatene i fire og ha dem over i en bolle. Tilsett 1 ss med solsikkeolje. Smak til med salt og pepper. Kutt opp persille og gressløk, og ha det over i en bolle. Bland inn 4 ss solsikkeolje og smak til med salt, pepper og eplesidereddik.