Grillet smørflyndre

Grillet smørflyndre

Grillet smørflyndre 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Grillet smørflyndre, tomatsalat, «byggotto» med spinat og urtedressing
Lokal sjømat
Liliana Haaland, kjøkkensjef på Marg & Bein

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Grillet smørflyndre, tomatsalat, «byggotto» med spinat og urtedressing

Smårett

Middels

30min

Ingredienser

  • 3 stk smørflyndre
  • 200g byggryn
  • 3 never med spinat
  • 3 dl fløte
  • Usaltet smør
  • 16 stk småtomater
  • Salt
  • Pepper
  • Solsikkeolje
  • Eplesidereddik
  • Persille
  • Gressløk

Slik gjør du

  1. Rens og kutt smørflyndren i ønskede porsjoner. Dryss litt salt på begge sider. Sett inn grillspydene i porsjonsstykkene. Grill spydene 3 min på hver side. Ta fisken av grillen og la stykkene hvile 1 min før servering.
  2. Kok byggryn i vann og salt til de er nesten ferdig. Tilsett smør og fløte, og la det koke til byggrynene er helt ferdig. Tilsett spinat og smak til med salt, pepper og eddik.
  3. Kutt tomatene i fire og ha dem over i en bolle. Tilsett 1 ss med solsikkeolje. Smak til med salt og pepper. Kutt opp persille og gressløk, og ha det over i en bolle. Bland inn 4 ss solsikkeolje og smak til med salt, pepper og eplesidereddik.