Grillet skatevinge
med epler, pepperrot, syltet-sopp og yoghurt
Lars Laurentius Paulsen, Troll Restaurant og Gubalari
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Grillet skatevinge
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g skatefilet
- 2 grønne epler
- 100 g aromasopp eller villsopp
- 250 g gresk yoghurt
- 0,5 dl kaldpresset rapsolje
- 1 dl eplecidereddik
- 100 g sukker
- Salt
Slik gjør du
Stykk filleten i porsjonsbiter og legg på grill. Snu når den slipper grillrista. Når den slipper på andre siden også, flytt fisken over på kald sone og la den hvile.
Kopp sukker og eddik, og tilsett soppen. Skru av varmen og sett på lokk. La stå i 5 min, til den er ferdig.
Kutt eplene opp i fyrstikktynne staver og bland med olje og salt. Legg fisken på en tallerken, dekk med eplestavene og legg på syltet sopp. Riv til slutt litt pepperrot over retten og server yoghurten ved siden av.