Friterte rekehoder
Ronny Kolvik, Restaurant Bro og Bryt i Ålesund
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Friterte rekehoder
Ingredienser
- Ca. 1 kg reker
- Maizenna
- Nøytral olje til fritering
- 50 g fennikel
- 50 g sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 1 ss tomatpuré
- 4 dl olje
- 1 egg
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss limejuice
- 4 dl rekeolje
- 1 ss chilisaus, gjerne Lao Gan Ma
Slik gjør du
- Rens rekene. Kutt rekene i småbiter. Rekehodene vendes med maizenna. Resten av skallene skal vi bruke til å lage en olje.
- Grovhakk grønnsakene.
- Fres rekeskallene i en kjele med olje. Ha i grønnsakene, tomatpuré og olje. Kok opp og la oljen småputre i ca. 45 min.
- Sil av og avkjøl.
- Ha egg, sennep, lime, litt salt og rekeoljen i et litermål. Kjør blandingen forsiktig sammen med stavmikser.
- Friter rekehodene som er vendt i maizenna på 170 grader i ca. 3 min. til de er sprø.
- Vend rekene med 1 ss chilisaus, og smak til med lime.