Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift
Denne raske middagsretten passer perfekt til dager der du vil bruke mest mulig tid utendørs. Retten er lett å lage og enkel å ta med ut og servere på verandaen eller i hagen. Nå er sommerkålen i sesong, og den er et flott følge til den delikate lysingen. Til 4 personer DU TRENGER
  • Ca. 600 gram lysingfilet
  • 1 håndfull havsalt
  • 1/2 hode sommerkål
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 agurk
  • 8 stk kokte nypoteter
  • 1/2 bunt gressløk
  • 1 stk sitron
  • 3 ss seterrømme
  • solsikke olje
  • 2 ss smør
SLIK GJØR DU
  1. Fisken saltes i 10 minutter, skylles og tørkes godt.
  2. Grønnsakene kuttes i fine biter.
  3. Stek fisken i en panne med olje. Når fisken begynner å bli gyllen tilsetter du smøret. Øs så smøret over fisken i ca. 5 minutter.
  4. Snu deretter fisken og ha i alle grønnsakene i. Fres videre i ca. 2 minutter.
  5. Ta ut fisken, og ha i rømme og urter i grønnsaksblandingen.
  6. Smak til med sitron og salt, og server grønnsakene sammen med fisken.
Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.

Info