Dragsvik Fjordhotell – På jakt etter den beste sjømaten fra Sognefjorden

Dragsvik Fjordhotell – På jakt etter den beste sjømaten fra Sognefjorden

Dragsvik Fjordhotell – På jakt etter den beste sjømaten fra Sognefjorden 768 535 Smak av kysten

Ved Sognefjorden, nærmere bestemt Balestrand, ligger Dragsvik Fjordhotell med fjord, fjell og bre på alle kanter. Det lille gårdshotellet har vært drevet av familien Farnes siden 1953, da bestemor Gjertrud arvet gårdsbruket og bestemte seg for å bygge gjestehus på tunet. Slik begynte eventyret.

 

Nå er målet å få meir sjømat inn på menyen, og da helst sjømat som kommer fra Sognefjorden. – Vi vil finne gode leverandører for sjømat lokalt. Det må være kvalitet, trygg sjømat og råvarer som er attraktivt både for gjestene og kokkene, forteller Anne Randi Farnes, daglig leder.

Barnebarnet til Gjertrud, Anne Randi Farnes var bare 25 år da hun gikk inn i bedriften som daglig leder. På den tiden studerte hun ved Hotellhøgskolen i Stavanger, og kjente at det var viktig for henne at hotellet skulle fortsette som familiebedrift.

– At Dragsvik Fjordhotell er et familiehotell har vært litt av styrken både for foreldrene mine, bedriften, og

spesielt for meg. Jeg samarbeidet med foreldrene mine da jeg startet, men jeg fikk lov å bli sjefen, forteller Anne Randi lattermildt.  I dag driver hun hotellet sammen med broren, Magnar. Anne Randis datter, Vida Maria, jobber også på hotellet og har vært med moren på jobb siden hun var bare et par år gammel.

Bare en uke før landet stengte ned i mars 2020 begynte Vida Maria å jobbe for fullt på hotellet. Det er gjerne henne du møter først når kommer inn dørene på gårdshotellet. Vida er vertinne for gjestene, styrer sosiale medier og driver med produktutvikling i familiebedriften. Et viktig satsningsområde har vært å satse enda mer på lokal mat og drikke.

– Mat har vært sentralt på Dragsvik Fjordhotell i generasjoner, forteller Anne Randi. –Moren min var faktisk kokk. Jeg er ikke kokk selv, men er veldig glad i alt som har med mat å gjøre. Vi har arvet gode tradisjoner på mat fra bestemor som starta det her, sier Farnes.

Hotellet inviterer med jevne mellomrom til Chefs Table, en helaften med fantastiske mat og drikkeopplevelser i samarbeid med dyktige kokker i Matgal. I restauranten med utsikt over fjorden får de lokale ingrediensene skinne. Det har vært et mål for Farnes-familien å gjenskape tradisjonene og løfte frem smakene fra de lokale bøndene og fiskerne. Utenfor hotellet gresser kalvene ute i hagen, og det smakfulle kjøttet fra den lokale bonden går igjen på menyen i restauranten.

– Vi kan peke ut vinduet på lammene vi kjøper, og vi ser at de har det godt. Fisken i fjorden har vi også veldig lyst å ha på menyen, og det er et prosjekt vi prøver å få til nå.