Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus
og lokale grønnsaker
Reinhartsen i Kristiansand, Anne og Philip, Marcus
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus
Ingredienser
- Broccolini
- Gulrot
- Rødløk
- Tang ifra Flekkerøy (om du får tak i) eller romanesco
- Reinhartsen fiskekrydder
- Blåskjell
- Glassvar
- Kremfløte
- Hvitvin
- Hvitløk
- Chili
- Kepaløk
- Grønnkål
Slik gjør du
Damp blåskjell med hvitvin, kepaløk, hvitløk og chili. Reduser sausen sammen med 2dl kremfløte og smak opp med fiskekrydder.
Grønnsaker: Smørstek gulrot, rødløk og brokkolini, og eventuelt romanesco.
Om du vil tilsette tangskudd skåldes disse først i kokende vann, fjernes etter et kort intervall og dyppes i isvann eller legges under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen.
For å lage grønnkålchips: Bak i ovnen med olivenolje og salt på.
Sprøstek glassvar i panna i 3-4 minutter med skinnsiden ned. Snu halvveis og tilsett smør mot slutten av steketiden. Anrett på en tallerken og det er klart for å nytes.