André Larsen er kåret til Årets Sjømatkokk 2016! Vi gratulerer!!
«Dette er kjempestas og veier utrolig tungt for meg som kokk», utbrøt en lykkelig vinner etter dagens seier. En god plan, et godt treningsopplegg og motivasjon fra venner og kolleger på Thon Hotel Lofoten, ble ifølge Andrè Larsen oppskriften på dagens seier.
Konkurransen bar preg av et meget høyt nivå blant deltakerne. Ifølge juryleder Christopher Haatuft skilte vinneren seg spesielt ut på teknikk og smak. Tørrfisk hovedretten fremhevet råvaren på en perfekt måte og smakte rett og slett veldig godt! Han lot seg dessuten imponere over vinnerens evne til å presentere så gjennomtenkte og smakfulle retter av et svært krevende råvareutvalg i overraskelseskurven.
Det ble delt andreplass mellom Sebastian Schlawincke (Matboden Fisketorget Stavanger) og Anders Sletten (Hoelstuen Restaurant, Harstad). På en god 3. plass endte Kim Andrè Samøyen (Biologen Akvariet, Bergen).
I konkurransen ble det laget tre ulike sjømatretter; to som fingermat/småretter og én hovedrett.
• De to fingermatrettene må lages på grunnlag av en «overraskelseskurv», der råvaren presenteres før konkurransen starter. Disse skal anrettes på fat eller små skåler til 12 personer.
• Hovedretten skal bestå av 60 % tørrfisk og lages i seks porsjoner.
• Deltakerne får 30 minutter til planlegging av fingermatrettene før konkurransestart.
• Deltagerne starter med 5 minutters intervall og konkurransetid er 3 timer til den første fingermatretten serveres, deretter 30 minutter mellom de neste rettene.