Nye smaksopplevelser på fagsamlinger med Christopher Haatuft

Nye smaksopplevelser på fagsamlinger med Christopher Haatuft

Nye smaksopplevelser på fagsamlinger med Christopher Haatuft 1920 1574 Smak av kysten

Denne våren har vi gjennomført en inspirerende runde med fagsamlinger i Kristiansand, Ålesund og Tromsø, med stjernekokken Christopher Haatuft i spissen. Målet har vært å gi kokker, servitører og fiskehandlere nye impulser og ideer til hvordan de kan bruke et større spekter av råvarer fra havet i sitt daglige arbeid.

Gjennom praktiske demonstrasjoner og faglige diskusjoner har deltakerne fått utforske spennende råvarer som sei, reke og hval – råvarer som fortjener en enda mer fremtredende plass på menyer og i fiskedisker over hele landet.

– Det handler om å se verdien i råvarer som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener, og å vise at ved å behandle råvarene med respekt og forsiktighet kan råvarene løftes til ny høyder, sa Christopher Haatuft under samlingen.

Fagsamlingene har vært en viktig arena for faglig utvikling, erfaringsutveksling og inspirasjon, og tilbakemeldingene fra deltakerne har vært svært positive. Mange uttrykte at de fikk nye ideer til både produkter, menyer og salgsarbeid – alt med fokus på å løfte frem norske råvarer av høy kvalitet.

Vi takker alle som deltok, og ser frem til å fortsette arbeidet med å inspirere og utvikle fagmiljøet innen sjømat! Takk også til Norges Sjømatråd, Godfisk, Norges Råfisklag og Merkevareforeningen Norsk Hval for støtte.

Under er bilder fra samlingen vi hadde på Skarven i Tromsø, med Haatuft, kjøkkensjef Simen fra Hildr og lærlig Eirin fra Restaurant Ruda.

Haatuft med sashimi av hval
Fersk sei fra Dragøy
Råreke med chili og rabarbra
Råreke fra Lyngen reke