Pelagia AS

[ultimate_heading main_heading=»Pelagia AS» heading_configuration=»bottom» spacer=»image_only» spacer_position=»bottom» spacer_img_width=»500″ spacer_img=»14004″][/ultimate_heading]

Pelagia AS er en av verdens fremste produsenter av pelagisk fisk til human konsum og essensielle marine ingredienser til oppdrettsnæringen og dyrefôr industrien. Selskapet har ca. 12 fabrikker langs norskekysten, mens administrasjonen sitter i Bergen.

Som selskap er en av Pelagias hovedmålsettinger å utnytte 100% av tilgjengelige ressurser, og selskapet har derfor som mål å videreforedle mest mulig fisk i Norge. Dette oppnås ved hjelp av et kontinuerlig fokus på innovasjon og et tett samarbeid mellom Pelagias to divisjoner; food og feed. Food omfatter alt som har med mat til mennesker å gjøre, her kan nevnes fersk, frossen og marinerte produkter. Feed videreforedler marine råvarer som i utgangspunktet ikke er egnet til humant konsum, der sluttproduktet er fôringredienser, fiskeolje og kosttilskudd.

Utover dette har Pelagia et sterkt fokus på bærekraftig og miljøvennlig drift i alle ledd av verdikjeden. Produktene til Pelagia er naturlige og uten tilsetningsstoffer, er kortreiste og sunne, har lokal produktutvikling og produksjon med lavt karbonavtrykk – med andre ord er de i tråd med dagens forbrukertrender.

En av Pelagias hovedsatsninger i årene som kommer er produkter og pakninger tilpasset det norske HoReCa-markedet og annen storhusholdning. I tillegg er fiskehandlere og dagligvare et viktig satsningsområde. Selskapet har utviklet et utvalg av eksklusive råvarer som vi tilbyr dette markedet. Noen av disse produktene er presentert nedenfor.

Jomfrusild
Pelagia Egersund Seafood har de siste årene arbeidet med å utvikle jomfrusild. Jomfrusild er Nordsjøsild som ikke har gytt, derav jomfrunavnet. Kvaliteten på silden er fremragende, og kun det beste råstoffet går til denne produksjonen. Den blir fisket gjennom en kort sesong (juni og juli) hvor nordsjøsilden har optimal fett og smak. Silden blir filetert og modnet, hvilket gir god konsistens og en unik lettsaltet smak. Jomfrusild er et naturprodukt og bør betegnes som supermat pga. det høye innholdet av de flerumettede fettsyrene EPA/DHA som finnes i Omega 3.

Silderogn
Silderogn kommer fra gyteklar Nordsjøsild som er fisket utenfor kysten vår. Rognen er svært karakteristisk, og kjennetegnes ved at den består av små og sprø sildeegg. Rognen er naturlig og har en svak gul farge med en mild salt smak. Silderognen er full av næringsstoffer. Rognen skilles fra Nordsjøsilden, vaskes og saltes før den pakkes og hurtigfryses. Flere ønsker også å farge rognen etter ulike behov.

Makrellfilet
Pelagia AS har de siste årene arbeidet med å utvikle metoder for vellykket filetering av makrell. Prosjektet har resultert i bygging av en helt ny fabrikk i Selje som nå produserer singelfryst makrellfilet som er smekkfull av Omega 3. Den er således enkel å tilberede og det følger med minimalt med svinn. Filetene kan fås i ulike størrelser, men filetstørrelser på 70-120 gram og 100 – 150 gram synes å være mest vanlig. Dog kan sorteringer på 100gr-, 100-120gr, 120-150gr og 150gr+ la seg gjøre. Filetene kan singelvakuumeres. Dette er makrellfileter med den høyeste kvalitet, og kun det beste råstoffet blir benyttet i produksjonen.

[ultimate_spacer height=»10″ height_on_tabs=»10″ height_on_mob=»10″]
[ultimate_spacer height=»30″ height_on_tabs=»30″ height_on_mob=»30″]
[ultimate_heading main_heading=»KONTAKTINFORMASJON» alignment=»left»][/ultimate_heading][ultimate_spacer height=»10″ height_on_tabs=»10″ height_on_mob=»10″]

Besøksdresse: Bradbenken 1,  5003 Bergen
Postadresse: Postboks 444, 5805 Bergen
Telefon: 47 01 20 05
E-post: marius.ottesen@pelagia.no
Nettsted: www.justeatit.no

[ultimate_heading main_heading=»HVOR FINNER DU OSS» alignment=»left»][/ultimate_heading][ultimate_spacer height=»10″ height_on_tabs=»10″ height_on_mob=»10″]

Se kart her: Pelagia AS

[ultimate_spacer height=»30″ height_on_tabs=»30″ height_on_mob=»30″]