Varmrøkt lysing

Varmrøkt lysing

Varmrøkt lysing 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Varmrøkt lysing
med couscous-salat
Laget av Biologen Herdla

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Varmrøkt lysing

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 4 stykker lysingfilet (ca. 150-200g hver)
  • Salt og pepper
  • 2 ss olivenolje
  • ABU røyker og røykeflis for varmrøyking

Couscous-salat:

  • 200g couscous
  • 2 dl kokende vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 agurk, finhakket
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • Saften fra 1 sitron
  • Friske urter som persille eller mynte, finhakket
  • Salt og pepper

Hoisinsaus:

  • 4 ss hoisinsaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts finhakket hvitløk

Slik gjør du

Forbered ABU røykeovnen: Følg instruksjonene for din røykeovn, og forvarm den med røykeflis.

Varmrøyk lysingen: La lysingen ligge i en sukker og saltlake i 15-20 minutter for å bedre ta til seg røykearomaen.Krydre lysingfiletene med salt og pepper, og pensle med olivenolje. Plasser dem i røykeovnen og røyk i 5-7 minutter. Etter den er røykt baker du den i ovnen til den er ferdig. 5-7 minutter til.

Couscous-salat: Hell kokende vann over couscous i en bolle, dekk til med plastfolie og la det svelle i 5 minutter. Fluff opp med en gaffel, og tilsett olivenolje, finhakket paprika, agurk, rødløk, sitronsaft, og urter. Krydre med salt og pepper.

Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no 

Hoisinsaus: Bland sammen hoisinsaus, soyasaus, sesamolje, og finhakket hvitløk i en liten bolle.

Servering: Plasser et stykke varmrøkt lysing på en tallerken, legg ved en porsjon couscous-salat og drypp litt hoisinsaus over fisken.