Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
- 4 stykker lysingfilet (ca. 150-200g hver)
- Salt og pepper
- 2 ss olivenolje
- ABU røyker og røykeflis for varmrøyking
Couscous-salat:
- 200g couscous
- 2 dl kokende vann
- 1 ss olivenolje
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 agurk, finhakket
- 1 liten rødløk, finhakket
- Saften fra 1 sitron
- Friske urter som persille eller mynte, finhakket
- Salt og pepper
Hoisinsaus:
- 4 ss hoisinsaus
- 1 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 1 ts finhakket hvitløk
Slik gjør du
Forbered ABU røykeovnen: Følg instruksjonene for din røykeovn, og forvarm den med røykeflis.
Varmrøyk lysingen: La lysingen ligge i en sukker og saltlake i 15-20 minutter for å bedre ta til seg røykearomaen.Krydre lysingfiletene med salt og pepper, og pensle med olivenolje. Plasser dem i røykeovnen og røyk i 5-7 minutter. Etter den er røykt baker du den i ovnen til den er ferdig. 5-7 minutter til.
Couscous-salat: Hell kokende vann over couscous i en bolle, dekk til med plastfolie og la det svelle i 5 minutter. Fluff opp med en gaffel, og tilsett olivenolje, finhakket paprika, agurk, rødløk, sitronsaft, og urter. Krydre med salt og pepper.
Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no
Hoisinsaus: Bland sammen hoisinsaus, soyasaus, sesamolje, og finhakket hvitløk i en liten bolle.
Servering: Plasser et stykke varmrøkt lysing på en tallerken, legg ved en porsjon couscous-salat og drypp litt hoisinsaus over fisken.