Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
- Ca 800 gr torskefilet med skinn
- 1 stk kombu
- 160 gr ferdig renset edamamebønner
- 100 gr shiitake-sopp
- 100 gr smør
- 50 gr XO saus
- 50 gr rødløk
- 20 gr koriander
- 50 gr riseddik
Slik gjør du
Fukt litt papir, tørk lett av kombuen og legg den over torskefileten. La denne ligge minst 6 timer, helst over natten. Rens edamamebønnene om du ikke har kjøpt ferdig rensede. Fjern stilken fra shiitaken og kutt i 2 eller 4 etter størrelsen.
XO Salsa
Finkutt rødløk og koriander. Bland sammen med XO saus og riseddik. XO saus selges på de fleste asiatiske matbutikker.
Torsken
Varm opp stekepannen til medium varme. Krydre torskefiletene med salt og pepper. Bruk mindre salt en vanlig da den har ligget i kombu som tilfører salt. Ha smør i pannen og legg filetene oppi med skinnsiden ned. Øs smøret over fisken med en skje så den stekes jevnt fra begge sider. Kontroller temperaturen slik at smøret brunes, men ikke brennes. Etter 7 – 10 min (avhengig av tykkelsen) snur du fisken forsiktig. Ta av varmen og la den hvile i pannen i 5-7 min.
Stek shiitake-soppen til den er gylden i litt raps- eller solsikkeolje, og tilsett edamamebønnene til slutt sammen med en spiseskje smør. Legg blandingen på tallerkenen og plasser torsken med skinnsiden opp over. Øs over stekesmør og topp med XO salsa.