
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
600g tørfisk
300g grønne erter
200g gulerøtter
100g poteter
50g sharlotløk
20ml eplesider eddik
20 g sukker
200 g smør
5g katsobushi pulver
10 g gressløk
10 g microgreen erterspirer
10 g dill
10g salt
10g olivenolje
Slik gjør du
Nøttesmør. Ha smøret i en panne og varm det opp sakte til det blir brunt, når smøret har en karamellaktig farge og lukter nøtter er det ferdig, tilsett så katsobushi pulver.
Skrell sjalottløk for sylting (med innerste delen av roten)
Lag en syltemiks med eplesidereddiken og sukker, varm det opp til koking tilsett så sjalottløk og ta av varmen.
Skrell gulerøtter og kutt de opp så tynt du klarer (julien).
Ha grønne erter i en panne og tilsett 100g smør og estragon, varm det opp til ertene er møre, kjør det så med stavmikser til det er en pure/ krem og smak det til med salt.
Ta de syltete sjalottløkene, gulrøttene og bland med dill, gressløk og syltelake, slik at det blir en digg urtesalat. Smak til med salt.
Del tørrfisken i ca 100 g porsjoner. La den symre i nøttesmøret i 8 min på svak varme.
Legg opp retten med estragon og ertekrem i en sirkel, ha på fisk og urtesalat på toppen.
Vel bekomme!
Bilde av Smak av kysten