Skalldyrsuppe
Server gjerne med eple- og agurksalat, rogn, potetchips og urteolje
Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef på Gloppen Hotell
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Skalldyrsuppe
Ingredienser
- 4 kamskjell
- ½ løk
- ½ gulrot
- ¼ sellerirot
- 2 laurbærblad
- 1/2 ss hel sort pepper
- 3 dl hvitvin
- 1 liter god fiskekraft
- ½ liter skalldyrkraft
- 5 dl fløte
- Salt
- Pepper
- Sitron
Slik gjør du
- Kutt grønsakene i grove biter, og fres dem i en panne med pepper og laurbærblad
- Tilsett hvitvin og reduser godt
- Hell i fiskekraft og skalldyrkraft og reduser litt til
- Tilsett deretter fløte og sil suppen
- Kok opp og jevn med maisenna, før du smaker til med litt sitron, salt og pepper
- Fres kamskjellene i en god og varm panne med olje, ca. 30 sekunder på hver side. Tilsett litt smør og stek til en fin gyllen farge på begge sider, og smak til med litt salt og pepper