Skalldyrsuppe med kamskjell

Skalldyrsuppe med kamskjell

Skalldyrsuppe med kamskjell 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Skalldyrsuppe
Server gjerne med eple- og agurksalat, rogn, potetchips og urteolje
Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef på Gloppen Hotell

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Skalldyrsuppe

Middag

Middels

30min

Ingredienser

  • 4 kamskjell
  • ½ løk
  • ½ gulrot
  • ¼ sellerirot
  • 2 laurbærblad
  • 1/2 ss hel sort pepper
  • 3 dl hvitvin
  • 1 liter god fiskekraft
  • ½ liter skalldyrkraft
  • 5 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron

Slik gjør du

  1. Kutt grønsakene i grove biter, og fres dem i en panne med pepper og laurbærblad
  2. Tilsett hvitvin og reduser godt
  3. Hell i fiskekraft og skalldyrkraft og reduser litt til
  4. Tilsett deretter fløte og sil suppen
  5. Kok opp og jevn med maisenna, før du smaker til med litt sitron, salt og pepper
  6. Fres kamskjellene i en god og varm panne med olje, ca. 30 sekunder på hver side. Tilsett litt smør og stek til en fin gyllen farge på begge sider, og smak til med litt salt og pepper