Seibiffburger

Seibiffburger

Seibiffburger 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Seibiffburger
med røkelaksbacon
Trond Moi, Hos Moi

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Seibiffburger

Middagsrett

Enkel

30min

Ingredienser

Til 4 personer

  • 600 g benfri seifilet
  • 2 ss crème fraîche
  • 1 ss potetmel
  • 1 hakket rødløk
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 2 ss smør
  • 4 brioche-burgerbrød
  • 4 hodesalatblader
  • 4 skiver cheddarost
  • 4 store skiver røkelaks

Slik gjør du

  1. Miks fisken i en food processor og bland inn crème fraîche, potetmel, rødløk, dill, 1 ts salt og kvernet pepper. Form til 4 burgere.
  2. Stek burgerne i smør, ca. 2 minutt på hver side, og ha på osten.
  3. Røkelaksen legges på bakepapir og stekes i ovn på 200 C i ca. 10 minutter, til den blir gyllen og sprø.
  4. Sett burgerne i ovnen med ost på toppen i ca. 2 minutt, mens røkelaksen stekes.
  5. Burgerbunnen grilles så de blir gylne og fine.
  6. Monter burgeren med salat, og noen skiver av rødløk med litt dill og fisken og baconet.
  7. Bruk gjerne en god urtesaus, litt sennep eller rømmedressing ved siden av.