Seibiffburger
med røkelaksbacon
Trond Moi, Hos Moi
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Seibiffburger
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g benfri seifilet
- 2 ss crème fraîche
- 1 ss potetmel
- 1 hakket rødløk
- 2 ss hakket frisk dill
- 2 ss smør
- 4 brioche-burgerbrød
- 4 hodesalatblader
- 4 skiver cheddarost
- 4 store skiver røkelaks
Slik gjør du
- Miks fisken i en food processor og bland inn crème fraîche, potetmel, rødløk, dill, 1 ts salt og kvernet pepper. Form til 4 burgere.
- Stek burgerne i smør, ca. 2 minutt på hver side, og ha på osten.
- Røkelaksen legges på bakepapir og stekes i ovn på 200 C i ca. 10 minutter, til den blir gyllen og sprø.
- Sett burgerne i ovnen med ost på toppen i ca. 2 minutt, mens røkelaksen stekes.
- Burgerbunnen grilles så de blir gylne og fine.
- Monter burgeren med salat, og noen skiver av rødløk med litt dill og fisken og baconet.
- Bruk gjerne en god urtesaus, litt sennep eller rømmedressing ved siden av.