Posjert lysing med pannestekt spisskål, blomkålsalat, og fløtesaus med brunet smør
Lokal sjømat
Liliana Haaland, kjøkkensjef på Marg & Bein
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Posjert lysing med pannestekt spisskål, blomkålsalat, og fløtesaus med brunet smør
Ingredienser
- 4 porsjoner lysing á 120g
- 1 spisskål
- ½ blomkål
- Gressløk
- Solsikkeolje
- 150g usaltet smør
- Salt
- Vann
- 4 dl fløte
- Eplesidereddik
Slik gjør du
- Sett en middels stor kjele med vann på kok. Ha i 4 ss salt og vent til vannet har kokt opp. Når vannet koker, sett kjelen på lav temperatur. Legg i fisken og la det trekke i 4 min. Ta fisken forsiktig opp av vannet og legg stykkene på papir.
- Del spisskålen i fire og stek i stekepanne på høy temperatur. Når kålen er brun, snu stykket og stek videre på andre siden. Når begge sidene er godt karamellisert, tilsetter du 2 ss usaltet smør og setter ned temperaturen. La kålen kose seg i smøret i ca. 10 min. Ta kålen ut av pannen og legg stykkene over på papir for at stekefettet skal renne av.
- Kutt blomkålen i tynne skiver og ha det over i en bolle. Dyss over litt havsalt, olje, pepper, solsikkeolje og finkuttet gressløk. Bland ingrediensene forsiktig sammen. Smelt 100g usaltet mør i en kjele og kok til smøret blir gyllent. Ha i fløte og kok til redusert tykkelse. Når sausen blir tykkere, smaker du til med salt og litt eddik.