Kokken yole
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
Ovnsbakt torskefilet:
- 350 g Torskefilet
- Grovt salt eller flaksalt
- salt og Pepper
- Smør
Søtpotetpure:
- 350 g Søtpotet
- 1-2 ss Smør
- Salt og pepper
Kaperssaus:
- ca. 150 g Smør
- ca. 2 ss. Kapers
- 2 ts Finhakket persille
- Maldon salt
- Sitronsaft
Syltet rødløk: (for pynt)
- 1 stk Rødløk
- 1 dl Epleeddik
- 2 dl. Sukker
- 3 dl. Vann
- Kanelstang og stjerneanis
Kok Poteter:
- ca. 6-8 stk Småpotet
- smør
- salt og pepper
Smørdampet Asparges:
- ca. 6 stk Asparges
- Vann
- Smør og salt
Slik gjør du
Del fisken i to jevnstore porsjoner (ca.175g). Strø over litt flaksalt eller vanlig salt på kjøttsiden siden og la fisken hvile i 10 min.
Men fisken trekker salt, lager du søtpotet pure. Skrell søtpotet og del det opp i biter, ha det i en gryte og fyll opp med vann slik at søtpoteten dekkes med vann. La det koke til det blir møre tar ca.10-15 min. Sil av kokevannet og hell søtpoteten i en blender kjør det til pure, smak med salt og pepper og smør.
Syltet rødløk kan du gjøre en dag før. Du skreller rødløk og kutter det i strimler ca. 2mm, koker vann, eple eddik og sukker. Ha løken i en boks, hell over syltelake, kanelstang og stjerneanis.
Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir, la det ligge ute. Forvarm ovnen til 170 grader, ha en brett med bakepapir og legg litt smør på og legg fisken kjøtt siden nede. Inn i oven ca. 8-10 min. (når fisken er ferdig da kan du lett ta vekk skinnet av fisken)
Mens fisken er i ovnen kan du ha en gryte med poteter og vann til kok, tar ca.10-15 min. For å få mer smak i potetene da kan du smelte smør i en panne og legge ferdig kokt potet i smake med salt og pepper.
Kaperssaus tar egentlig ca. 2 min å lage, ha smøret i en liten panne til det blir brune, tilsett kapers, maldonsalt, finhakket persille og sitronsaft. Mens du lager Sausen kan du koke vann med smør og salt, legg inn asparges i kokende vann tar 2-3 min.
Lag en fin strek med søtpotet pure sett poteten opp på pureen, legg asparges ved siden av poteten og fisken opp på asparges. Ha kaperssaus opp på fisken og litt på siden, pynt med syltet rødløk, reddik og urter.