Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus

Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus

Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus 1920 2067 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus
og lokale grønnsaker
Reinhartsen i Kristiansand, Anne og Philip, Marcus

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus

Middag

Medium

Ingredienser

  • Broccolini
  • Gulrot
  • Rødløk
  • Tang ifra Flekkerøy (om du får tak i) eller romanesco
  • Reinhartsen fiskekrydder
  • Blåskjell
  • Glassvar
  • Kremfløte
  • Hvitvin
  • Hvitløk
  • Chili
  • Kepaløk
  • Grønnkål

Slik gjør du

Damp blåskjell med hvitvin, kepaløk, hvitløk og chili. Reduser sausen sammen med 2dl kremfløte og smak opp med fiskekrydder.

Grønnsaker: Smørstek gulrot, rødløk og brokkolini, og eventuelt romanesco.

Om du vil tilsette tangskudd skåldes disse først i kokende vann, fjernes etter et kort intervall og dyppes i isvann eller legges under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen.

For å lage grønnkålchips: Bak i ovnen med olivenolje og salt på.

Sprøstek glassvar i panna i 3-4 minutter med skinnsiden ned. Snu halvveis og tilsett smør mot slutten av steketiden. Anrett på en tallerken og det er klart for å nytes.