Fiskesuppe

Delikat fiskesuppe i en vakker blå skål

Fiskesuppe

Fiskesuppe 2560 1708 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Fiskesuppe
med breiflabb
Laget av Espen og Eva-Linda Ramnestedt fra restaurant Smak

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Fiskesuppe

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 300g breiflabbfilet eller annen hvitfisk
  • 100g reke
  • 30g finhakket løk
  • 30 g finhakket fennikel
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 l fiskekraft
  • 2 dl fløte
  • 2 ss rømme
  • 2 cl hvit portvin (kan sløyfes)
  • Salt

Slik gjør du

Stek grønnsakene forsiktig i en gryte til de blir mør, ha på hvitvin og hvitvinseddik og kok inn 1/3. Ha i fiskekraft og på nytt kok inn 1/3.

Ha i fløte og rømme (bland sammen fløte og rømme til det blir slett før du blander det inn i suppen) kok i 10 minutter. Smak til med salt og hvit portvin, og jevn litt hvis du ønsker med maizena utrørt i litt vann.

Server med rikelig med fiskebiter, gode grønnsaker og friske urter.

Jeg har brukt råreker fra Lyngen og hvit fisk trukket i saltet vann til ferdig. Litt urteolje skaper også en flott presentasjon i denne retten.

Mann og kvinne smilende foran kjøkken

Bilde av Espen og Eva-Linda Ramnestedt, eiere av restauranten Smak, lokalisert i Tromsø. Foto: Knut Åserud