STUDIETUR TIL HITRA OG FRØYA 17. – 18. SEPTEMBER

STUDIETUR TIL HITRA OG FRØYA 17. – 18. SEPTEMBER

STUDIETUR TIL HITRA OG FRØYA 17. – 18. SEPTEMBER 1920 1080 Smak av kysten

Med sin guddommelige beliggenhet ut mot havet på Trøndelagskysten, byr øyriket Hitra og Frøya på Norges kanskje aller beste sjømat! Her blir vi bedre kjent med alle råvarene i sesong og møter ildsjeler som brenner for det de holder på med. Her får vi de gode historiene og kunnskapen som vi jakter på for å bli best på ekte sjømatopplevelser.

Har du ikke vært i Trøndelags matfat før – eller vil tilbake, så har du sjansen nå!

 

 

 

 

 

 

Tirsdag 17. september

Individuell ankomst Værnes eller Trondheim.

Kl. 09.15          Felles busstransport fra Værnes Lufthavn via Trondheim for de som evt. kommer på der.

Kl. 11.45          Vi besøker DalPro Gård som er en av Norges mestvinnende lokalmatprodusenter som lager   produkter av både hjort og villsau. I tillegg er dette en vekstbedrift og hvor de som står utenfor arbeidslivet kan være lærekandidat eller ta et kompetansebevis. Etter omvisning spiser vi lunsj med smaker fra sjø og land.

Kl. 13.15          Vi kjører videre til HitraMat som ligger bare 10 minutter unna. Her blir vi kjent med Norges ledende og Europas største aktør innen prosessering av taskekrabbe. HitraMat selger også kamskjell og sjøkreps fra sitt datterselskap Seashell som er Norges største produsent av levende kamskjell og har mottatt en rekke utmerkelser. Vi får omvisning, informasjon og selvsagt også noen gode smaker av de fantastiske råvarene! V /Anton Fjeldvær og Helge Myrseth

Kl. 14.45          Avreise med buss til Fillan

Kl. 15.00          RIB-tur til visningsanlegget Lerøy Midt – en flott tur ut i havgapet

Kl. 16.00          Besøk på Kystmuseet hvor vi får en presentasjon av moderne, norsk havbruksnæring

Kl. 16.30          Avreise med buss

Kl. 17.15          Innsjekk på Ansnes Brygger hvor vi blir innlosjert i trivelige leiligheter i sjøkanten

Kl. 19.00          Vi samles til Ansnes anerkjente «Havets festbord»

 

Onsdag 18. september

Kl. 07.30          Frokost og utsjekk

Kl. 08.30          Buss fra Ansnes Brygger

Kl. 09.15          Vi besøker Garnviks Røkeri som gir en smak av havbrukseventyret. Her kan de kunsten med å røyke fisk, en kunnskap som har gått i arv i generasjoner. Vi får omvisning og smaking.

Kl. 10.30          Buss til Nor Cod

Kl. 11.00          Vi besøker Norcod som driver med oppdrett av torsk og sin egen merkevare Snow Cod. Vi lærer mer om produktet som kan skape merverdi på norske restaurantmenyer

Kl. 12.15          En kort kjøretur videre besøker vi Søstrene på Hurran som er drevet av søstrene Aina og Sara. Gården drives av 4. generasjon og gir en ekte «hjemme hos mormor følelse». Her inntar vi lunsj og får smake noen av Frøyas delikatesser.

Kl. 14.30          Buss tilbake til Trondheim/ Værnes (2 timer til Trondheim og 2,5 timer til Værnes (ca. kl. 17.00)

Kl. 19.00          Vi møtes til en drink i baren på Britannia før vi går videre til middag på en utvalgt topprestaurant i Trondheim for de som ønsker å være igjen i Trondheim en natt. Vi har både Tollboden og Bula i kikkerten. Overnatting og middag er ikke inkludert i prisen og kommer i tillegg.

Pris per person eks. fly:       Kr. 3 995,- per person i dobbeltrom

Tillegg for enkeltrom:          Kr. 695,-

Drikke til maten på havets festbord betales av hver enkelt.

Vi organiserer felles middag i Trondheim for de som ønsker det.

Påmelding sendes på mail til alexandra@matarena.no. Maks 20 plasser – første mann/kvinne til mølla