Grillet brosme med vårløk
og reddik og potet- og purrekrem
Laget av Morten Klever fra Haatuft-gruppen
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Grillet brosme med vårløk
Ingredienser
- 4 stk benfrie porsjonsstykker, ca. 600 g
- Solsikkeolje
- 2 stk bakepotet
- 1 stk purreløk (kun det hvite)
- 1 stk kepaløk
- 2 dl kyllingkraft
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl fløte
- 0,5 dl hvitvin
- Salt
- Sitron
- En klype cayennepepper
- 1 bunt reddiker
- 1 bunt vårløk
Slik gjør du
Brosme
- Ha litt olje på skinnsiden og salt fisken
- Grill fisken på en side, ca. 30-40 cm over kullet i ca. 7-10 min, avhengig av størrelse. Fiskestykkene slipper taket når den er ferdig grillet.
Potet- og purrekrem
- Kutt potet, purreløk og kepaløk i mindre biter og fres i kjele med litt olje.
- Når grønnsakene er blitt “blanke”, tilsett hvitløk og la den svette av seg uten at den får farge.
- Tilsett kyllingkraft og etterfyll med vann til det dekker grønnsakene.
- Kok til alt er mørt og tilsett hvitvin. La det koke noen minutter til slik at alkoholen fordamper.
- Tilsett fløte og kjør blandingen med stavmikser.
- Smak til med salt, sitron og litt cayennepepper.
Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no
Reddik:
- Skyll bort all jord, og del reddikene i to.
- Kok dem deretter i lettsaltet vann i ca. 1 minutt.
- Sil av og smak reddikene til med salt, sitron og olivenolje. Her kan du også bruke brunet smør-vinagrette som du finner i oppskriften på sei-retten.
Vårløk:
- Gni vårløkene inn med litt olje og salt.
- Grilles på høy varme til den får farge og kjennes myk. ca. 2-3 min