Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
Remulade
- 1 stk sjalottløk
- 1 pk majones
- 1 ss kapers
- 6 stk sylteagurk skiver
- Gressløk
- Sitron
- Hotsauce (Tabasco eller en annen type du foretrekker)
- Salt og Pepper
Sylta fennikel
- 2 stk fennikel 1 dl eddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
Ovnsbakt potet
- 360g småpotet Olje
- Salt
- Pepper
Ovnsbakt løk
- 2 stk kepaløk
- Olivenolje
- Salt
Blomkålkrem
- 1 stk blomkål
- 3 dl melk
- 3 dl fløte
- 100 g smør Salt
Rosenkål og bacon
- Ca. 16 rosenkål
- 200 gram baconterninger
Steking av fisk
- 800g høyrygg av skrei
- Olje
- Smør
- Salt og pepper
Slik gjør du
Skrei blir ofte ansett som en av de beste hvitfiskene man kan spise. Her har jeg komponert en enkel, men sammensatt rett med skreien i hovedfokus. Denne kan du imponere familie og venner med!
Noen av elementene kan gjerne lages dagen i forveien, som remulade og sylta fennikel. På dagen retten skal serveres starter du med potet og løk. Når dette er i ovnen kan du sette i gang koking av blomkål, salte fisk og steike rosenkål og bacon. Deretter kjører du blomkålen til en puré, før du til slutt steiker fisken. Da gjenstår det bare å legge opp maten pent på tallerken og servere – vel bekomme!
Remulade
Finhakk sjalottløk, gressløk, kapers og sylteagurk. Bland sammen med majones og smak til med salt, pepper, sitron og hotsauce.
Sylta fennikel
Kok opp eddik, sukker, og vann til en syltelake. Kutt fennikel i tynne skiver, ha den i syltelaken, og la det koke opp. Avkjøl før bruk.
Ovnsbakt potet
Varm stekeovnen til 180°C. Kutt potetene i to på langsida. Vend poteten i olje, salt og pepper. Ha i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 20-30 minutter.
Ovnsbakt løk
Vask og del løkene, men behold skallet på. Stek løken i litt olje i ei stekepanne med snittflaten ned til den er sort/brent. Legg den deretter over i ei ildfast form med skallet ned, og dryss litt salt på den stekte/brente flaten. Bak deretter løken i ovnen til den er mør, i ca. 20 minutter på 180°C.
Avkjøl noe og fjern deretter skallet.
Blomkålkrem
Kutt blomkålen i biter og ha den i en kjele. Tilsett fløte og melk og la det koke til blomkålen er mør. Sil av væsken. Ha blomkål og smør i en blender, og kjør til det blir en glatt puré. Smak til med salt.
Rosenkål og bacon
Rens rosenkålen ved å ta av de ytterste bladene. Ha olje i en middels varm steikepanne, og tilsett rosenkål. Stek til de får en gylden farge. Legg disse til side, og steik baconterningene sprø. Ha rosenkålen tilbake i panna og varm opp.
Steking av fisk
Salt fisken og la den stå i ca. 10 minutter.
Varm opp en steke panne på middels høy varme og ha i olje. Legg fisken med skinnsiden ned. Stek til den får en fin farge. Ha i smør, og ta pannen av plata. Snu fisken og la den steke videre på ettervarme.
Hvis fisken ikke blir ferdig i panna, kan man steke den ferdig i stekeovn på 180°C i ca. 5 minutter. Hvis skinnet ikke har blitt sprøtt, kan du før servering dra dette av.
Dander alt på en tallerken og det er klart til å spises