Ceviche
med hyse
Raymond Grimstad, Lerøy
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ceviche
Ingredienser
Til fire personer:
Hyse ceviche
- 400 g hysefilet uten skinn og bein
- 3 stk lime
- ½ stk rød chili
- Salt
Avocadokrem
- 2 stk avocado
- 1 stk lime
- 2 ss finhakket koriander
- Salt
Tilbehør
- 100 g gode norske cherrytomater
- 1 stk rød chili
- 1 stk grønn chili
- Koriander
Slik gjør du
- Ha avocado kjøttet i en blender og tilsett koriander, limesaft og salt. Miks sammen til en glatt krem.
- Kutt tomater i små biter eller ringer. Snitt chili tynt og bland med tomatene.
- Kutt hyse i fine små terninger og bland sammen med finsnittet chili. Mariner med limesaft i 3-4 minutter før servering. Smak til med salt.
- Server hyse-cevichen som en salat med avocado, tomat, chili og koriander.
Retten kan også serveres som små snacks på puffet fiskeskinn.
For fremgangsmåte for puffet fiskeskinn:
Start med fiskeskinnet før du begynner med cevichen. Det skal tørke i ovnen og tar lengst tid. Skrap skinnet rent for evt kjøttrester og skjell. Skyll godt i kaldt vann. Kok skinnet i 15 sekunder i kokende vann, og legg så skinnet på et stekebrett med bakepapir. Tørk skinnet i ovn på 100 grader til det er sprøtt (ca. 5-6 timer) Brekk skinnet i biter og friter på 200 grader til de puffer og blir sprøtt. Ha på et papir og dryss over litt salt.
For mer sjømatinspirasjon se www.godfisk.no eller vår YouTube-kanal