Prøv den nydelige oppskriften på JULETORSK – fra Cornelius Sjømatrestaurant
v/ Håkon Pansuna Vesetvik, kjøkkensjef.
Nå i desember er torsken av ypperlig kvalitet, og vi ønsker deg lykke til med spennende nye smaker på juletorsken!
Til 4 personer trenger du :
1 kg Torsk, ryggfilet
Rødkål
450g Rødkål
90g Rødvin
45g Rødvinseddik
25g Dijon-sennep
9g Salt
0,6g Pepper, grovmalt
0,6g Karvefrø
Saus
3 dl Svinekraft, evt kraft fra ribbe
3 dl Gløgg fra konsentrat
1 stk Kanel
1 stk Stjerneanis
1 stk Nellik
1 stk Appelsin, skall
1 ts Hel pepper
1 stk Lauberblad
Pastinakkpuré
500g Pastinakk
1ts Sukker
1ts Salt
1ss Smør
½ dl Melk
½ dl Fløte
Rødkål: Kutt kål i tynne strimler. Legges i vakuumpose sammen med rødvinen. Vannbad 90 minutter på 95 grader.
Tøm blandingen i en blender og ha i resten av ingrediensene. Mikses til en røff/grov puré.
Saus: Bland alle ingrediensene sammen og kokes ned til halv mengde. Blandingen siles og smakes til med sherryeddik før servering.
Pastinakkpuré: Kutt pastinakk i biter og tilsett sukker, salt og smør. Bakes på 200 grader i 10 minutter. Reduser så temperaturen til 170 grader og stek inntil det er mørt. Kjør i blender sammen med varm melk og fløte i ca. 2 minutter.
Torsk: Smør formen med smør og strø på et lag med Maldonsalt. Legg fiskestykkene oppå og la det ligge i minimum 20 minutter i romtemperatur, før den bakes på 120 grader inntil den har en kjernetemperatur på 46 grader, ca 10 til 15 minutter.
Servers med bacon fra Bønes Gard, ovnsbakte rotgrønnsaker, rosenkål og poteter.
Les mer om torsk og andre arter her: sesongkalender.no