
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
400 g seifilet (eller annen torskefisk), uten skinn og bein
2 ss salt og 2 ss sukker til graving
4 ss jalapenomajones (3 ss majones + 1 ss finhakket fersk eller syltet jalapeño)
2 ss finhakket sjalottløk eller rødløk
2 ss finhakkede friske urter (persille, koriander, mynte eller gressløk)
4 ss finhakket grønnsaker (agurk, vårløk, avokado, squash, tomat eller reddik)
1 ts finrevet skall av lime eller sitron
2 ss ørretrogn (valgfritt)
2–3 ss god olivenolje
2 ss sitron- eller limejuice
Salt etter smak
8 små tortillas eller tostadas til servering
Slik gjør du
Kutt fisken i små terninger, ca. 1×1 cm.
Grav fisken: Bland salt og sukker i en bolle. Vend inn fisketerningene, dekk til og la stå i 30 minutter.
Skyll og tørk: Skyll av saltblandingen med kaldt vann og tørk fisken godt med kjøkkenpapir.
Lag jalapenomajones: Bland majones med finhakket jalapeño.
Bland tartaren: I en bolle, vend sammen fisken med jalapenomajones, løk, urter, grønnsaker, limeskall og eventuelt ørretrogn.
Smak til: Tilsett olivenolje og sitron- eller limejuice. Smak til med salt.
Server: Legg tartaren på ferske eller friterte tortillas/toastadas, og server umiddelbart og nyyt!
Bilde av Smak av kysten