Tartar av sei med spicy vri

Tartar av sei med spicy vri

Tartar av sei med spicy vri 1920 1728 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Tartar av sei med spicy vri
Frisk, spicy og perfekt til vår og sommer!
Lotta Olsson fra Lola Bistro

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Tartar av sei med spicy vri

Snacks, forrett

Lett

20 min aktiv tid (50 min totalt)

Ingredienser

400 g seifilet (eller annen torskefisk), uten skinn og bein

2 ss salt og 2 ss sukker til graving

4 ss jalapenomajones (3 ss majones + 1 ss finhakket fersk eller syltet jalapeño)

2 ss finhakket sjalottløk eller rødløk

2 ss finhakkede friske urter (persille, koriander, mynte eller gressløk)

4 ss finhakket grønnsaker (agurk, vårløk, avokado, squash, tomat eller reddik)

1 ts finrevet skall av lime eller sitron

2 ss ørretrogn (valgfritt)

2–3 ss god olivenolje

2 ss sitron- eller limejuice

Salt etter smak

8 små tortillas eller tostadas til servering

Slik gjør du

Kutt fisken i små terninger, ca. 1×1 cm.

Grav fisken: Bland salt og sukker i en bolle. Vend inn fisketerningene, dekk til og la stå i 30 minutter.

Skyll og tørk: Skyll av saltblandingen med kaldt vann og tørk fisken godt med kjøkkenpapir.

Lag jalapenomajones: Bland majones med finhakket jalapeño.

Bland tartaren: I en bolle, vend sammen fisken med jalapenomajones, løk, urter, grønnsaker, limeskall og eventuelt ørretrogn.

Smak til: Tilsett olivenolje og sitron- eller limejuice. Smak til med salt.

Server: Legg tartaren på ferske eller friterte tortillas/toastadas, og server umiddelbart og nyyt!

Bilde av Smak av kysten