Grillet brosme med vårløk
og syltet jalapeño
Laget av Morten Klever fra Haatuft-gruppen
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Grillet brosme med vårløk
Ingredienser
- 1 stk rødspette
- Grovt salt
- 1 stk spisskål
- 2 dl fløte
- 0,5 dl sitronsaft
- 0,5 dl ramsløkolje eller annen urteolje
- 4 stk jalapeño kuttet i skiver
- 100 g epleeddik
- Vann
- Sukker
- Fint salt
Slik gjør du
Rødspette:
- Legg ett lag med grovt salt i bunnen av stekebrettet.
- Legg fisken oppå og dekk den med mer grovt salt.
- Bak fisken i ovn på 180 grader varmluft i 15-30 min, avhengig av størrelsen på fisken. Små fisk trenger ca. 15 minutter. En stor fisk ca. 30 minutter.
- Ta forsiktig bort saltet når den er ferdig.
- Ta deretter bort skinnet og nyt.
Grillet spisskål:
- Kok spisskålen hel i lettsaltet vann i ca. 5 min.
- Del den i to og tørk den godt.
- Gni litt olje på snittsiden og grill den til den får en fin karamellisering.
- Når kålen er ferdig strimles den og serveres over fisken.
Syrnet fløte
- Spe en tynn stråle sitron i fløten mens du rører sakte frem og tilbake med en skje.
- Når fløten har tyknet smakes den til med salt, og «sprekkes» med ramsløkolje eller annen urteolje/purreløkolje.
Syltet jalapeño
- Bland epleeddik, 30 g vann, 30 g sukker og 10 g salt og gi det et oppkok.
- Ha deretter i jalapeno og la blandingen stå på benken til den er kald.
- Ta ut jalapeño-bitene og server dem på den ferdige retten.
Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no