Rødspette med grillet kål

Rødspette med grillet kål

Rødspette med grillet kål 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Grillet brosme med vårløk
og syltet jalapeño
Laget av Morten Klever fra Haatuft-gruppen

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Grillet brosme med vårløk

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 1 stk rødspette
  • Grovt salt
  • 1 stk spisskål
  • 2 dl fløte
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 0,5 dl ramsløkolje eller annen urteolje
  • 4 stk jalapeño kuttet i skiver
  • 100 g epleeddik
  • Vann
  • Sukker
  • Fint salt

Slik gjør du

Rødspette:

  1. Legg ett lag med grovt salt i bunnen av stekebrettet.
  2. Legg fisken oppå og dekk den med mer grovt salt.
  3. Bak fisken i ovn på 180 grader varmluft i 15-30 min, avhengig av størrelsen på fisken. Små fisk trenger ca. 15 minutter. En stor fisk ca. 30 minutter.
  4. Ta forsiktig bort saltet når den er ferdig.
  5. Ta deretter bort skinnet og nyt.

Grillet spisskål:

  1. Kok spisskålen hel i lettsaltet vann i ca. 5 min.
  2. Del den i to og tørk den godt.
  3. Gni litt olje på snittsiden og grill den til den får en fin karamellisering.
  4. Når kålen er ferdig strimles den og serveres over fisken.

Syrnet fløte

  1. Spe en tynn stråle sitron i fløten mens du rører sakte frem og tilbake med en skje.
  2. Når fløten har tyknet smakes den til med salt, og «sprekkes» med ramsløkolje eller annen urteolje/purreløkolje.

Syltet jalapeño

  1. Bland epleeddik, 30 g vann, 30 g sukker og 10 g salt og gi det et oppkok.
  2. Ha deretter i jalapeno og la blandingen stå på benken til den er kald.
  3. Ta ut jalapeño-bitene og server dem på den ferdige retten.

Flere oppskrifter finner du på Godfisk.no