Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
Til 4 personer
- 12 stk østers
- ½ agurk
- 80 gr sjøgress
Amazu- marinade til sjøgress-salat
- 40 gr riseddik
- 30 gr sukker
- 2 gr salt
Yuzu Skum
- 1 dl vann
- 30 gr sukker
- 3 gr gelantin
- 16 gr eggehvite
- 100 gr yuzu-juice (eller sitron-juice)
- 1 kurv cress – til pynt
Slik gjør du
Begynn med å myke opp gelatinen i kaldt vann. Skummet lager du ved å varme opp vann og sukker. Rør så inn gelatinen og tilsett yuzu-juice. La blandingen kjøle seg litt før du tilsetter eggehvite. Sett kaldt i ca. 4 timer. Like før servering, skum blandingen med en stavmikser eller i en spumaflaske (1l). Tilsett en krempatron med gass i spumaflasken, rist godt og dekorer skjellene med skum.
Om du bruker tørket sjøgress bør dette legges i bløt i vann. Bland ingrediensene til marinaden og varm opp til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl og bland med sjøgress.
Åpne østersen ved å sette østerskniven i festet, i enden på østersen. Press forsiktig igjennom og jekk opp skjellet. Løsne lukkemuskelen ved å bevege østerskniven fremover. Hell av den første saften.
Server østers med tang og sprøyt sitruskremen over.