Østers med yuzu eller sitron-skum

Østers med yuzu eller sitron-skum

Østers med yuzu eller sitron-skum 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Østers med yuzu eller sitron-skum
Lokal sjømat i sesong
Øyvind Næsheim, Deja Vu

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Østers med yuzu eller sitron-skum

Middag

Middels

30min

Ingredienser

Til 4 personer

  • 12 stk østers
  • ½ agurk
  • 80 gr sjøgress

Amazu- marinade til sjøgress-salat

  • 40 gr riseddik
  • 30 gr sukker
  • 2 gr salt

Yuzu Skum

  • 1 dl vann
  • 30 gr sukker
  • 3 gr gelantin
  • 16 gr eggehvite
  • 100 gr yuzu-juice (eller sitron-juice)
  • 1 kurv cress – til pynt

Slik gjør du

Begynn med å myke opp gelatinen i kaldt vann. Skummet lager du ved å varme opp vann og sukker. Rør så inn gelatinen og tilsett yuzu-juice. La blandingen kjøle seg litt før du tilsetter eggehvite. Sett kaldt i ca. 4 timer. Like før servering, skum blandingen med en stavmikser eller i en spumaflaske (1l). Tilsett en krempatron med gass i spumaflasken, rist godt og dekorer skjellene med skum.

Om du bruker tørket sjøgress bør dette legges i bløt i vann. Bland ingrediensene til marinaden og varm opp til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl og bland med sjøgress.

Åpne østersen ved å sette østerskniven i festet, i enden på østersen. Press forsiktig igjennom og jekk opp skjellet. Løsne lukkemuskelen ved å bevege østerskniven fremover. Hell av den første saften.

Server østers med tang og sprøyt sitruskremen over.