Soyamarinerte reker

Soyamarinerte reker

Soyamarinerte reker 1920 2560 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Soyamainerte reker
Med chili og koriander!
Pål Lidal fra Domstein Sjømat

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Soyamainerte reker

Middagsrett

Medium

1 time

Ingredienser

  • 300 gram rensede reker
  • 0,4 dl soyasaus
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 5g raspet ingefær
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss rapsolje
  • Fersk koriander
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Start med å rense rekene.

Finhakk hvitløk og chili.

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels lav varme, til de blir lett gylne. Pass på så de ikke brenner seg.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. La blandingen stå å marinere i minst en time.

Smak til med salt og pepper – om nødvendig.

Server enkelt i en skål, med risnudler eller på crunchy tostadas. Vel bekomme!

Tips: sil gjerne av litt væske før servering dersom den er veldig bløt.

Bilde av Marita Monsen