Stekt breiflabb

Stekt breiflabb

Stekt breiflabb 1707 2560 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Pannestekt breiflabb
med kål, brunet smør, løk og kapers
Karl Erik Pallesen, Fisketorget i Stavanger

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Pannestekt breiflabb

Smårett

Middels

30min

Ingredienser

Til 4 porsjoner:

  • 800 g breiflabbfilet
  • 5 hvitløksfedd
  • 1 blomkål
  • 2 dl helmelk
  • ½ spisskål
  • 40 g grønnkålblader
  • 8 stk mandelpoteter
  • 1 løk
  • 2 ss kapers
  • 2 sitroner
  • 2 reddiker
  • Smaksnøytral olje
  • 1 pakke meierismør
  • 3 ss gressløk
  • Eventuelle andre urter
  • Salt

Slik gjør du

  1. Start med å dele opp blomkålen i buketter. Legg disse i en gryte og ha over melk og 3 ss smør. Sett blomkålen på kok til den er helt mør. Kjør blomkålen glatt i en blender sammen med 1/10 del av melkeblandingen. Smak til med salt og saften fra ½ sitron.
  2. Kok potetene i vann med salt, i ca. 20 minutter.
  3. Del spisskålen i fine skiver. Pass på at stilken er med slik at den holder seg så hel som mulig.
  4. Ha på salt på snittflatene og la ligge i ca. 5 min før du legger dem i en varm panne med litt olje for bruning. Tilsett 3 ss smør og brun godt på begge sider. Ha kålen over i en ildfast form, topp med saft og zest fra en halv sitron. Bak ferdig i ovn i ca. 10 min.
  5. Hell 2 dl olje i en panne eller gryte og varm opp til rundt 150 grader. Friter grønnkålbladene til de er sprø. Viktig at du snur på dem slik at de blir stekt på alle sider. Ha over på papir og dryss over litt salt.
  6. Begynn med å brune fiskestykkene. Ha 3 ss olje i en panne og brun dem først på fettsiden. Fisken skal steke i ca. 10 min på den ene siden. Ha deretter stykkene over i en ildfast form og bak ferdig i ovnen på 180 grader i ca. 2 min. Ha over litt sitron før servering.
  7. Til sausen bruker du den samme pannen som til fisken. Brun 200 g med smør og hakk opp løk, kapers og gressløk. Når smøret er brunt tilsetter du løk og kapers. Sitron og gressløk tilsetter vi rett før servering.
  8. Legg opp retten med en skive av kålen i bunn. Ha så over to stk potet pr porsjon og legg på breiflabben. Tilsett deretter fritert grønnkål og topp med sausen. Dekorer med urter og skriver av reddik.