Smørdampa lange

Smørdampa lange

Smørdampa lange 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Smørdampa lange med blomkålkrem og tomat vinaigrette
Server gjerne med fargerike grønnsaker i sesong og rista gresskarkjerner
Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef på Gloppen Hotell

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Smørdampa lange med blomkålkrem og tomat vinaigrette

Middag

Middels

30min

Ingredienser

  • 150 g fisk pr pers
  • 1,5 liter vann
  • ½ sitron
  • 3 ss smør
  • 1 blomkålhode (kuttet i buketter)
  • ½ dl melk eller fløte
  • 2 ss finhakket soltørka tomat
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 dl god olivenolje
  • 2 ss balsamico eddik
  • 2 hele flådde tomater uten skinn og innmat
  • 1 ss finkakket persille
  • Salt

Slik gjør du

  1. Begynn med tomat-vinaigretten. Bland sammen soltørka tomater, løk, hvitløk og tomat i en kjele, tilsett olivenolje, og varm til ingrediensene er møre
  2. Skru av varmen og rør inn balsamico eddik, persille og litt salt
  3. Deretter lager du blomkålkremen. Fres blomkålbuketter i en panne og tilsett ½ dl melk eller fløte og 2 ss smør. Kok til bukettene er møre.
  4. Kjør så blomkålen sammen med vesken til en glatt puré
  5. Smak til med salt og pepper
  6. Fisken tilberedes ved å koke opp vann med 1 ss salt, ½ sitron og 1 ss smør i en vid kjele
  7. Legg så fiskestykkene i vannet og la dem trekke i ca. 7-8 minutt. Vannet skal ikke koke
  8. Når fisken er ferdig, legg den på en ren klut og la den renne fra seg før servering