Gratinerte sjøkreps med chili og hvitløk
Lokal sjømat i sesong
Øyvind Næsheim, Deja Vu
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Gratinerte sjøkreps med chili og hvitløk
Ingredienser
- 4 stk store sjøkreps
- 250 gr smør
- 25 gr chili
- 25 gr sjalottløk
- 12 gr ingefær
- 12 gr hvitløk
- 8 stk shiso blader (kan byttes ut med andre urter som koriander, estragon og basilikum)
- 100 gr daikon
- 1 stk sitron
Slik gjør du
Skrell daikonen og kutt i tynne strimler. Legg dem i rennende kaldt vann i 20 min. Hell av vannet og sett kaldt.
Urtesmør
Finkutt chili, sjalottløk, ingefær og hvitløk, og tilsett romtemperert smør. Bland alle ingrediensene godt sammen. Finkutt shiso-bladene (eller eventuelle andre urter) og blant inn i smøret.
Del sjøkrepsen i to fra ryggen, uten å kutte helt gjennom. Brett den ut som en sommerfugl. Ta ut paven og rens litt under rennende kaldt vann. Fordel urtesmøret utover hele krepsen.
Grill sjøkrepsene i ovnen til smøret har smeltet, og server dem straks med daikon-reddik og sitronbåter.
*Daikon-reddik er en asiatisk vinterreddik som gir en frisk smak til denne retten