Gratinerte sjøkreps

Gratinerte sjøkreps

Gratinerte sjøkreps 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Gratinerte sjøkreps med chili og hvitløk
Lokal sjømat i sesong
Øyvind Næsheim, Deja Vu

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Gratinerte sjøkreps med chili og hvitløk

Middag

Middels

30min

Ingredienser

  • 4 stk store sjøkreps
  • 250 gr smør
  • 25 gr chili
  • 25 gr sjalottløk
  • 12 gr ingefær
  • 12 gr hvitløk
  • 8 stk shiso blader (kan byttes ut med andre urter som koriander, estragon og basilikum)
  • 100 gr daikon
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

Skrell daikonen og kutt i tynne strimler. Legg dem i rennende kaldt vann i 20 min. Hell av vannet og sett kaldt.

Urtesmør

Finkutt chili, sjalottløk, ingefær og hvitløk, og tilsett romtemperert smør. Bland alle ingrediensene godt sammen. Finkutt shiso-bladene (eller eventuelle andre urter) og blant inn i smøret.

Del sjøkrepsen i to fra ryggen, uten å kutte helt gjennom. Brett den ut som en sommerfugl. Ta ut paven og rens litt under rennende kaldt vann. Fordel urtesmøret utover hele krepsen.

Grill sjøkrepsene i ovnen til smøret har smeltet, og server dem straks med daikon-reddik og sitronbåter.

 

*Daikon-reddik er en asiatisk vinterreddik som gir en frisk smak til denne retten