Moderne Bouillabaisse
med lange
Laget av Trond Moi for Fiskebrygga Arendal
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Moderne Bouillabaisse
Ingredienser
- 2 ss meierismør
- 1 stk løk I skiver
- 2 stk fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 rød chili, finhakket
- 2 stk gulrot, skrå kuttet
- 1 stk fennikel i skiver
- 1 knivsodd Safran
- 10 dl Fiskekraft
- 1/2 Sitron (smak til)
- 2 bokser tomater/ krausa
- 1 nett Blåskjell
- 1 kilo Lange filet i terninger
Smak til med salt og pepper
Slik gjør du
- Rens og vask blåskjellene grundig. Kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg når du banker lett på dem. Sett dem til side.
- Smelt smøret i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, selleri og paprika. Fres grønnsakene til de er møre og gylne.
- Tilsett safran og fiskekraft. La det småkoke i noen minutter.
- Ha i tomater og blåskjell, og la det hele småkoke under lokk til blåskjellene åpner seg. Kast de som ikke åpner seg.
- Stek fisken i en stekepanne med meierismør til den er gylden. Legg den deretter forsiktig oppå blåskjellgryten.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper etter smak.