Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Ingredienser
- 600 g steinbit
- 2 pak choi
- 4 delikatesseløk
- Syltet løk
Kråkebollesaus
- 2 dl hvitvin
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 2 sjalottløk
- 250 g usaltet smør i terninger
- 2 ss mikset kråkebollerogn
Slik gjør du
Del steinbiten i 4 like stykker. Tørk fisken godt, krydre med salt og pensle med litt naturell olje.
Grill på varm grill ca 3 minutter på hver side.
Del pak choi i to på langs, pensle med litt olje på snittsiden og grill den på varm grill med snittflaten ned i 2-3 minutter, snu den og grill 1 minutt på baksiden. Krydre med litt salt og ferskpresset sitronsaft.
Delikatesseløken kokes i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha den så rett i isvann. Del den kalde løken i 2 og grill på varm grill med snittflaten ned i 2-3 minutter.
Anrett som på bildet eller etter eget ønske.
Kråkebollesaus
Finkuttet sjalottløk, vin og eddik kokes til 1/2 dl gjenstår.
Varm opp 1 ss vinreduksjon, reduser temperaturen til 1 og pisk inn smør litt og litt til alt smøret er pisket inn.
Smak til med salt. Holdes varm på ca 60°c
Jeg pleier å bruke kråkebolle fra vår lokale leverandør Ecofang på menyen.
Bilde av Espen og Eva-Linda Ramnestedt, eiere av restauranten Smak, lokalisert i Tromsø. Foto: Knut Åserud