Grillet steinbit

Steinbit, grillede grønnsaker og oransje saus

Grillet steinbit

Grillet steinbit 2560 1708 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Grillet steinbit
med grillede grønnsaker og kråkebollesaus
Laget av Espen og Eva-Linda Ramnestedt fra restaurant Smak

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Grillet steinbit

Middagsrett

Medium

Ingredienser

  • 600 g steinbit
  • 2 pak choi
  • 4 delikatesseløk
  • Syltet løk

Kråkebollesaus

  • 2 dl hvitvin
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 2 sjalottløk
  • 250 g usaltet smør i terninger
  • 2 ss mikset kråkebollerogn

Slik gjør du

Del steinbiten i 4 like stykker. Tørk fisken godt, krydre med salt og pensle med litt naturell olje.

Grill på varm grill ca 3 minutter på hver side.

Del pak choi i to på langs, pensle med litt olje på snittsiden og grill den på varm grill med snittflaten ned i 2-3 minutter, snu den og grill 1 minutt på baksiden. Krydre med litt salt og ferskpresset sitronsaft.

Delikatesseløken kokes i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha den så rett i isvann. Del den kalde løken i 2 og grill på varm grill med snittflaten ned i 2-3 minutter.

Anrett som på bildet eller etter eget ønske.

Kråkebollesaus

Finkuttet sjalottløk, vin og eddik kokes til 1/2 dl gjenstår.

Varm opp 1 ss vinreduksjon, reduser temperaturen til 1 og pisk inn smør litt og litt til alt smøret er pisket inn.

Smak til med salt. Holdes varm på ca 60°c

Jeg pleier å bruke kråkebolle fra vår lokale leverandør Ecofang på menyen.

Mann og kvinne smilende foran kjøkken

Bilde av Espen og Eva-Linda Ramnestedt, eiere av restauranten Smak, lokalisert i Tromsø. Foto: Knut Åserud