Fiskesuppe
med breiflabb
Laget av Espen og Eva-Linda Ramnestedt fra restaurant Smak
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Fiskesuppe
Ingredienser
- 300g breiflabbfilet eller annen hvitfisk
- 100g reke
- 30g finhakket løk
- 30 g finhakket fennikel
- 2 dl hvitvin
- 1 ss hvitvinseddik
- 0,5 l fiskekraft
- 2 dl fløte
- 2 ss rømme
- 2 cl hvit portvin (kan sløyfes)
- Salt
Slik gjør du
Stek grønnsakene forsiktig i en gryte til de blir mør, ha på hvitvin og hvitvinseddik og kok inn 1/3. Ha i fiskekraft og på nytt kok inn 1/3.
Ha i fløte og rømme (bland sammen fløte og rømme til det blir slett før du blander det inn i suppen) kok i 10 minutter. Smak til med salt og hvit portvin, og jevn litt hvis du ønsker med maizena utrørt i litt vann.
Server med rikelig med fiskebiter, gode grønnsaker og friske urter.
Jeg har brukt råreker fra Lyngen og hvit fisk trukket i saltet vann til ferdig. Litt urteolje skaper også en flott presentasjon i denne retten.
Bilde av Espen og Eva-Linda Ramnestedt, eiere av restauranten Smak, lokalisert i Tromsø. Foto: Knut Åserud