Smørdampa lange med blomkålkrem og tomat vinaigrette
Server gjerne med fargerike grønnsaker i sesong og rista gresskarkjerner
Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef på Gloppen Hotell
Smak av kysten
Oppskrifter
Oppskrift
Smørdampa lange med blomkålkrem og tomat vinaigrette
Ingredienser
- 150 g fisk pr pers
- 1,5 liter vann
- ½ sitron
- 3 ss smør
- 1 blomkålhode (kuttet i buketter)
- ½ dl melk eller fløte
- 2 ss finhakket soltørka tomat
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 finhakket sjalottløk
- 1 dl god olivenolje
- 2 ss balsamico eddik
- 2 hele flådde tomater uten skinn og innmat
- 1 ss finkakket persille
- Salt
Slik gjør du
- Begynn med tomat-vinaigretten. Bland sammen soltørka tomater, løk, hvitløk og tomat i en kjele, tilsett olivenolje, og varm til ingrediensene er møre
- Skru av varmen og rør inn balsamico eddik, persille og litt salt
- Deretter lager du blomkålkremen. Fres blomkålbuketter i en panne og tilsett ½ dl melk eller fløte og 2 ss smør. Kok til bukettene er møre.
- Kjør så blomkålen sammen med vesken til en glatt puré
- Smak til med salt og pepper
- Fisken tilberedes ved å koke opp vann med 1 ss salt, ½ sitron og 1 ss smør i en vid kjele
- Legg så fiskestykkene i vannet og la dem trekke i ca. 7-8 minutt. Vannet skal ikke koke
- Når fisken er ferdig, legg den på en ren klut og la den renne fra seg før servering