Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift
Brosmen har et fast og fint kjøtt og en smak som minner om skalldyr. Fisken kan tilberedes på samme måte som de fleste andre torskefisker, og egner seg godt til et bredt spekter av oppskrifter. Prøv den gjerne på grillen for en sommerlig variant. Til 4 personer DU TRENGER
  • ca 600 gram brosmefilet
  • 1 neve havsalt
  • 1/2 bunt selleri
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk purreløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 bunt gressløk
  • 1 liten neve persille
  • 3 stk stjerneanis
  • 10 stk korianderfrø
  • 10 stk hel pepper
  • 250 gram usaltet smør
  • zest og saft av 2 stk sitron
  • salt
  • olivenolje
SLIK GJØR DU
  1. Smelt ca. 50 gram av smøret i en kjele, tilsett krydderet og fres i ca. 10 minutter.
  2. Kutt grønnsakene i ønsket fasong, og fres dem i smøret. Begynn med løken, tilsett deretter gulrot og så selleri. Purreløken tilsettes til slutt. Grønnsakene kan tilpasses etter hva som er i sesong.
  3. Tilsett ca. 5 dl vann, kok opp og trekk av pannen.
  4. Fisken saltes med havsalt i ca. 10 minutter, før den skylles godt og tørkes.
  5. Stek fisken i olje på høy varme i ca. 3 minutter. Når den har fått jevn og fin farge, sett varmen ned til halvparten. Tilsett en liten klatt med smør, og snu fisken. Øs smøret over fiskestykkene til den er ferdig stekt, i ca. 3 minutter til.
  6. Ved servering varmes grønnsaksmiksen opp igjen og det resterende smøret røres inn. Smak til med finkuttede urter, sitron og salt. Dryss over litt olivenolje og server.
Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.

Info