Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift


Du trenger

1 kg reker
1 stk chili
1 1/3 stk hvitløk
Skall fra 1/3 sitron
100 g smør
50 g olivenolje
1 ts paprikakrydder
1 egg
3 dl solsikkeolje
1 ss dijonsennep
1 ss sitronsaft
2 skiver brød
Salt

Slik gjør du

1. Rens rekene
2. Finhakk 1 hvitløk, chili og steik dette i smør og oliven olje. Ha i sitronskall og reker og la det trekke på middels varme i 10 minutter
3. Aioli: Ha 1 egg, 3 dl solsikkeolje, 1 ss dijonsennep, 1 ss sitronsaft, 1/3 bit hvitløk og litt salt i en litermåler. Kjør sammen med stavmikser fra bunnen av og forsiktig opp til en jevn og fin majones. Smak til med salt, sitronsaft og hvitløk etter ønske
4. Rist skivene i pannen med olivenolje, og server med litt finhakket persille over rekene

Info