Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift
Langen har en kraftig og god smak, og mange av de samme bruksområdene som andre torskefisker. Den kan stekes, grilles, dampes og kokes. I denne oppskriften får det faste fiskekjøttet følge av beter og kantareller, og en rik saus som binder det hele sammen. Dette er smaker som lyser opp høstmørket og en perfekt unnskyldning til å invitere venner over.

Du trenger

Oppskriften er til fire personer

720 gr langeloins uten skinn  

Stekeolje 

1 bunt store beter 

Eplesidereddik 

Ca. 250 gr smør 

4 eggeplommer 

1 ts sennep 

1 ss finhakket persille 

100 g kantareller 

Salt og pepper 

Sitron

Slik gjør du

1. Dryss litt salt på kjøttsiden til langen og la den ligge med (grovt) salt i minst 20 minutter.
2. Ha beter i en gryte og kok til de er møre. Dra av skallet, kutt de i fine biter og ha i en gryte sammen med 1 ss smør og 1 ts eddik. Bland sammen og hold varmt til servering. Bland inn finhakket persille rett før servering.
3. Ha 200 g smør i en gryte og kok til det er gyllent. La smøret avkjøle seg litt. Ha eggeplomme, 1 ss eddik og sennep i en bolle over kokende vann. Trekk gryten til sides slik at vannet ikke koker. Pisk eggemiksen luftig og spe inn brunet smør til du får en tykk hollandaise. Smak til med salt og sitronsaft.
4. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og stek langen på «skinnsiden» til den er gyllen. Tilsett smør, snu fisken og skru ned varmen. Stek ca. like lenge på andre siden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
5. Brun kantarellene med smør i en panne og stek lett gyllen. Smak til med salt.
6. Server pannestekt lange med hollandaise og beter.

Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.

Info