Pannestekt brosme

Pannestekt brosme

Pannestekt brosme 2560 1707 Smak av kysten
Smak av kysten - stripe
Pannestekt brosme med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme
Lokal sjømat
Liliana Haaland, kjøkkensjef på Marg & Bein

Smak av kysten

Oppskrifter

Oppskrift

Pannestekt brosme med hjertesalat, marinert gulrot og pisket urterømme

Smårett

Middels

30min

Ingredienser

  • 4 porsjoner brosmefilet á 120g
  • Solsikkeolje
  • 2 ss usaltet smør
  • 4 stilker timian
  • 1 stk stor gulrot
  • 1 boks seterrømme
  • Salt
  • Pepper
  • Eplesidereddik
  • Dill
  • Gressløk
  • 2 stk hjerte salat

Slik gjør du

  1. Dryss salt på brosmen på begge sider. Stek fisken på høy varme i ca 1,5 min eller til fisken får en fint karamellisert farge. Tilsett 2 ss smør og timian, og snu så fisken. La fisken steke 2 min til, og ta fisken av fra pannen. Legg fiskestykkene på brett med papir så de får renne av seg.
  2. Skrell gulrot, og bruk deretter potetskrelleren til å kutte gulroten i fine strimler. Bland så inn salt, pepper og litt eplesidereddik sammen med gulrotstrimlene. Pisk seterrømme i en bolle til rømmen blir stiv. Tilsett kuttet dill og gressløk, bland sammen og smak til med salt, pepper og eddik. Server i blader av hjertesalat.