Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in
Oppskrift
Selv om krabben tradisjonelt brukes ”naturell” kan den også inngå i svært mange ulike sjømatretter. Krabben har en delikat og kraftig egensmak, og tåler derfor kombinasjonen med andre smakssterke ingredienser godt. I denne salaten får krabbekjøttet følge av pepperrot og dill. Dette er en rask og enkel rett som imponerer.

Du trenger

Oppskriften er til fire personer

Krabbesalat

4 stk fylte krabbeskjell eller krabber

1 stk beger creme fraiche

2 ts revet pepperrot

2 ss finhakket dill

Sitron

Salt og pepper

Tilbehør

1 bunt reddik

1 rødløk

4-6 ss finhakket sylteagurk

1 stk godt surdeigsbrød

Pepperrot

Dill

Slik gjør du
  1. Bland sammen krabbekjøttet med créme fraîche og smak til med revet pepperrot og finhakket dill. Smak deretter til med salt, pepper og sitron.
  2. Bruk gjerne krabbehuset til å servere salaten i.
  3. Finhakk rødløk og høvle reddik tynt. Ha dette i skåler hver for seg.
  4. Kutt brødet i ca 0,5 cm tykke skiver og grill eller stek disse hardt på begge sider.
  5. Server krabbesalat med tilbehør og grillet brød. Topp med revet pepperrot og fin kvaster av dill.

Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.

Info