
Pannestekt lange med hollandaise, beter og kantarell
02 september 2020

Ceviche med hyse
02 september 2020
Oppskrift
Selv om krabben tradisjonelt brukes ”naturell” kan den også inngå i svært mange ulike sjømatretter. Krabben har en delikat og kraftig egensmak, og tåler derfor kombinasjonen med andre smakssterke ingredienser godt. I denne salaten får krabbekjøttet følge av pepperrot og dill. Dette er en rask og enkel rett som imponerer.Du trenger
Oppskriften er til fire personer
Krabbesalat
4 stk fylte krabbeskjell eller krabber
1 stk beger creme fraiche
2 ts revet pepperrot
2 ss finhakket dill
Sitron
Salt og pepper
Tilbehør
1 bunt reddik
1 rødløk
4-6 ss finhakket sylteagurk
1 stk godt surdeigsbrød
Pepperrot
Dill
Slik gjør du
- Bland sammen krabbekjøttet med créme fraîche og smak til med revet pepperrot og finhakket dill. Smak deretter til med salt, pepper og sitron.
- Bruk gjerne krabbehuset til å servere salaten i.
- Finhakk rødløk og høvle reddik tynt. Ha dette i skåler hver for seg.
- Kutt brødet i ca 0,5 cm tykke skiver og grill eller stek disse hardt på begge sider.
- Server krabbesalat med tilbehør og grillet brød. Topp med revet pepperrot og fin kvaster av dill.
Se vår YouTube-kanal for tips til tilberedning av sjømat: https://www.youtube.com/smakavkysten Videoene er laget i samarbeid med 3 i uka og Råfisklaget.
Info